Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • jedalnicek a vaha

    , Autor: teada

    Dobry den pani doktorka, chcela by som sa opytat na jedalnicek mojich deti, dcerka ma 2, 2 roka a syncek 3,8 roka, papaju v podstate to iste a porcie tiez majuv podstate tie iste..rano okolo 9tej vypiju 200-300 ml mlieka,syncek kakao, potom malo chlebika s maslom a medom, asi stvrt krajicka, desiata okolo 11 tejspapaju po jednom jablcku alebo broskyna, nejake ovocie, na obed okolo 13 tej maju tanier polievky a druhe, ryza s masko,alebo zemiaky ci kolienka, ak to nespapaju tak im to dam ked sa zobudia okolo 16.30 na olovrant , alebo jogurt ci chlebik s paradajkou, syrom a vecer kasa z 200ml mlieka..medzitym pocas dna im davam pit cistu vodu, vypiju tak-syncek okolo 300ml a dcerka okolo 200ml..v ramci toho sa chcem opytat, nemaju malo tekutin?alebo aj mliecka na den??tiez mam taku otazku, oni ked rano vypiju mlieko, tak syncek sa uz stazoval, ze ho brusko boli, co prikladam tomu, ze je to tym mlieckom nalacno..mozem im dat namiesto rana to mliecko na olovrant??problem je v tom, ze po mlieku 300ml uz nechcu nic papat, nemali by to malo ako olovrant??dcerka vazi 12 kg, a syncek vazi 15 kg, presne tolko kolko mal aj na poradni ked mal tri rocky..nie je to malo??rastie pekne, v priebehu polroka podrastol 5 cm..robim nieco nespravne, alebo je vsetko v poriadku???
    este posledna otazka, syncek ma pupocny pruh uz od malicka, lebo velmi plakaval, koliky mal, boli sme aj parkrat v nemocnici..musime to riesit operacne alebo sa to este v tomto veku da vstrebat??co je lepsie?poradte prosim, dakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Čo sa týka pruhu, nezvykne sa to vyriešiť samo, je potrebná operácia, zväčša sa to rieši pred nástupom do školy.
    Jedálníček ako majú vaše deti je snom každého pediatra!!!!Robíte to veľmi dobre. Hmotnosť chlapčeka je v poriadku, niekedy deti priberajú málo a potom nastane akýsi špurt hmotnostný, takže sú deti také okrúhlejšie a potom zase špurt rastový, deti sa vytiahnu.
    Vodičku im ponúkajte, lebo deti v tomto veku ešte nepociťujú smäd a nepýtajú si samé. Ale napijú sa koľko potrebujú, netreba ich zase prelievať. Ak pravidlene cikajú, je iste všetko v poriadku. Deti si často po mliečku sťažujú na bolesti bruška. Ráno im môžete dať jogurt s chlebíkom aleboovocím a mlieko dopoludnia, keď sa zobudia. Ja sama som to tak robila, kým boli deti také malé, že odpoludnia spávali.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: