Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Ako pomôcť??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň .Prosím Vás o radu môj 30 mesačný syn je už dlhšiu dobu(asi 3 mesiace) plačlivý a nervozný, sťažuje sa na to, že ho bolia chodidlá.Niekedy sa budí na bolesť aj v noci.Cez deň sa pýta na ruky lebo ho bolia nohy.Keď sme boli pri lekárke urobili mu krvný obraz ktorý bol v poriadku a lekárka usudila,že to je s rastu a predpísasla Vigantol 1x2 kvapky nohy ho však bolia stále.Ako mu pomôcť aby ho to tak nebolelo a dokedy to bude trvať?Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Takéto intenzívne bolesti nôh by som ďalej vyšetrovala. Ortopedické vyšetrenie rtg vyšetrenie, možno neurologia a podobne.

Podobné otázky

  • Dvojjazycna vychova

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem chcela by som sa vas opytat par otazok ohladom vychovy.Mam 3-rocnu dceru ja som slovenka muz je rakusan.Dcera vyrasta v dvojjazycnom prostredi.Chodi do rakuskej skolky kde rozpravaju len po nemceky.Dcera rozumie obydvom jazykom vsetko chape,ked jej nieco poviem ukaze mi donese.Len problem je vtom,ze nechce alebo nevie mi odpovedat.Nevravi nic len par slovicok co nieje dostacujuce ohladom na jej vek.V skolke mi poradili aby sme navstivili psychologicku ale neviem ci je to dostacujuce riesenie,kedze nevyprava.Dalo by sa nam nejako pomoct??
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to súvisiť s dvojjazyčnosťou, ale nie je to porucha, len proste začne hovoriť neskôr oboma jazykami.
    Poruchu reči, o ktorú by mošlo však tiež ísť, by som najskôr poslala otorhinolaryngologovi, aby v prvom rade posúdil, či dieťatko dobre počuje. potom by v prípade, že sluch je v poriadku nasledoval psychológ. ten vám môže dať naozaj cenné rady.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: