Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • zlaty stafilokok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka, dcerka ma dlhodobe problemy s mocom - ukazuje jej pri kazdej kontrole na 1 x krv, pri chorobe viacej,2x jej nasli v moci aj bacile, bola par krat preliecena ATB aj Biseptolom, ale tu krv tam stale ukazuje, nasledne sme boli odporucane na nefrologiu, sono obliciek aj mocoveho mechura mala dobre, kontrolovali aj moc mna a manzela, vysledky boli dobre, po vytere z nosteka jej diagnostikovali zlateho stafilokoka. Moze prave ten sposobovat tu krv v moci? ako sa ho da zbavit? Lieky nam neboli predpisane ziadne, vopred Vam dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zlatý stafylokok vo výtere z nosšteka je normálny nález s nálezm krvi v moči nesúvisí. Sledujte nález v moči aj naďalej a hlavne okamžite odošlite moč na vyšetrenie pri každom horúčnatom infekte.

Podobné otázky

  • zlaty stafilokok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. moj 6.rocny syn je uz asi pol roka " drzitelom" zlateho stafilokoka. najskor v nose, potom aj v hrdle.bola urobena kultivacia aj citlivost , okrem soplov a skriabania v hrdle nema vaznejsie problemy, no pre mna je problem aj upchaty nos a sople kazde dva tyzdne uz od novembra.chcela by som radu - prejde to alebo su potrebne atb? nasa d.lekarka prilis o atb neuvazuje, no nemoze sa stav skomplikovat?
    dakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Príčinou jeho ťažkostí s nádchou a bolesťami v krku vôbec nemusí byť zlatý stafylokok, väčšinou sú to ťažkosti spôsobené vírusmi. &&&&&&je nosišom zlatého stafylokoka, ktorý sa ako príčina ťažkostí uplatní len za určitých podmienok. Nie je potrebné ho zatiaľ liečiť, tak ako to robí vaša lekárka. Aj keby ste ho správne volenými antibiotikami odstránili, je možné, že po pár dňoch by bol znovu na svojom mieste. Hrdlo ani nos nie sú primárne sterilné prostredia a baktérie sa v nich vyskytujú.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: