Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Umyvanie dievčatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,mohli by ste mi poradiť,ako správne umývať dievčatko "tam dole".Stačí pri kúpani iba opláchnuť čistou vodou?Alebo treba vyumývať aj záhybčeky vnútri?Vraj sa do tých miest nemá zasahovať,tak neviem.No niekde som čítala,že to treba vytierať vatovou tyčinkou namočenou v olejíku.Dcérka má dva týždne.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Umývajte ju vodou, vždy odpredu dozadu, nikdy nienaopak, aby ste nezniesli baktérie z ritky do močovej trubice. Používajte bežne len vodu, nie handričky niečim navlhčené / tie len výnimočne vonku, kde vodu nemáte/. Nejaké špeciálne utieranie genitálu a odstraňovaniu mázku, ktorý je tam v pdobe bieleho povlaku nedoporučujem, má tam svoju ochrannú funkciu. Ostatné sa konkrétne poraďte pri návšteve poradne.

Podobné otázky

  • Umývanie dievčatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať ako umývať dievčatko. V knihách sme našli, že len vatovým tampónom umyť z vonku veľké pysky. Nikdy nie aj malé. Stačí to?

    Lebo keď sa nasa jednomesacna niekedy poriadne dokaká, je špinavá aj na malých pyskoch, navyše sa jej tam robia aj biele hrudky.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Genitál je potrebné umyť pod tečúcou vodou alebo žinkou namočenou v teplej vode, vždy smerom od ústia močovej trubice k ústiu konečníka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: