Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zahlieneny nostek

    , Autor: simca11

    Dobry den. Moja dcerka ma 3 mesiace a uz skoro mesiac mame stale sopliky. Toho hlienu je velmi vela a je to hlboko. Minuly tyzden nam Dr.predpisala fenistil kvapky 2 krat po 4 kvapky. Chcem sa opytat ako dlho sa mozu uzivat? Su navykove? Pretoze jeden den sme vynechali a mala bola velmi nepokojna a stale plakala. Moze to byt absenciou lieku?
    Dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nviem ako sa tie soplíky prejavujú, či robia dieťatku nejaké ťažkosti: nevie dýchať cez noštek, spinká s otvorenou pusou, musí púťat prsník pri pití pre plný notek. V takom prípade je dôležité čistiť notek, použiť aj kvapky do nosa na uvolnenie sliznice a prípadne aj ten fenistil. Nebýva návykový a nemyslím, že dieťtko bolo nepokojné kvôli jeho vsdeniu.
    Ak dieťatko nemá žiadne ťažkosti len počujete chrčanie nejedná sa o ochorenie, nie je potrebné liečiť. Dieťatko má vyschnutý hlien v nošteku / hlien sa tvorí stále, pretože chráni sliznicu noteka/ a ak hlien vyschne pri rvalom pohybe vzduchu v horných dýchacích cestách sa zaschnutý hlien rozkmitá a vznikne chrčavý zvuk. Teba len zvhčiť prostredie ale aj sliznicu nošteka / libenar, sterimar/ a všeko sa upraví.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: