Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Anopyrin v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, aktuálne som v 16 TT, od 14 TT mam v rámci prevencie preeklampsie nastavený anopyrin 150 mg, doposiaľ som si len aplikovala fraxiparine 0,3 ml kvôli vrodenému trombofilnym stavu. Chcem sa opýtať, aktuálne mnou beží ľahká viroza, teplota bola len do 37,6 a nádcha, mozem aj v tomto stave užívať v tehotnosti anopyrin?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, pokračujte v užívaní Anopyrinu 150mg 1 tabletka denne až do ukončeného 34. týždňa tehotenstva podľa odporúčaní.

Podobné otázky

  • Anopyrin v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť presnejšie akurát mi beží 32.tt a užívam anopyrin 150mg/denne pred spaním lebo mám zvýšené riziko preklampsie. Na 3.sono mi lekár povedal, aby som užívala do konca 34.tt a môj gynekológ, že do 36.tt a teraz neviem presne kým sa riadiť. A tiež sa chcem spýtať, ak užívam aj magnerot 500mg 3x denne to môžem užívať naďalej do pôrodu alebo tiež sa odporúča vysadiť skôr pred pôrodom? Za vašu skorú odpoveď vopred ďakujem, s pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Anopyrin v profylaktickej dávke sa odporúča užívať do ukončeného 34. týždňa tehotenstva. MagneROT nemá zmysel užívať dlhšie, ako do ukončeného 34. týždňa tehotenstva. Samozrejme, v prípade kŕčok v lýtkach môžete magnézium v malých dávkach užívať až do konca tehotenstva.