Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Magnosolv

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Môžem si dať magnosolv? Mám ho doma na predpis kvôli tetánii a úzkostiam. Som v 7tt tak neviem, či je to bezpečné.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete užívať Magnosolv. Je o tom však vhodné informovať Vášho obvodného gynekológa vrámci najbližšej tehotenskej poradne.

Podobné otázky

  • Tlak v hrudi a podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry večer som v 17+2tt. Mala som silný výtok a aj mikozu ktora ma dlhsie trápila. Vo štvrtok som bola v poradni dr. Ma pozeral zo spodu a vsimol si to hned mi dal fungicidin a fluomizin vaginalne tablety hned v ten vecer som si dala prvu tabletu a dnes druhu. Nasadil mi este aj magnézium 1 sacok jenne do vody, povedal ze pre istotu kedze sme sa dlho snazili o bábätko. Od podvecera od cca 5tej pocitujem take tlacenie na hrudi alebo plucach neviem odkial to ide presne a uz aj v podbrušku. Ked sa postavim ako keby sa mi ťaháju svaly v bruchu a trošku ma aj skrčí a trochu ma pichá aj do krízou hlavne na pravu stravu nemoze to byt z tych vaginalnch tabliet alebo to tym ze sa roztahuje maternica pri prvom som taketo pocity nemala ani som Nevedela ze som tehotná, tak preto mam trosku obavy či je vsetko v poriadku doktor vravel vo štvrtok ze je vsetko v poriadku. Len dnes začalo toto tak som trochu vystrasena či sa nieco nestalo. Mávam aj nizky tlak teraz v poradni som mala 100/66. Nemoze to byt aj tým dost casto pocitujem nevladnost, točenie tlavy, zavraty, a pred tyzdnom mi bolo aj na odpadnutie moze to byt tym nizkym tlakom? Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak mávate nízky tlak a užijete k tomu magnézium (predpokladám Magnosolv, ktorý je pomerne silný), môže dôjsť ešte k výraznejšiemu poklesu tlaku a tým môžu byť spôsobené Vami opisované ťažkosti. Takto a Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsil by som zmeniť preparát magnézia, napríklad skúste užívať Magnerot 1 denne, či 2x1 denne a uvidíte. Samozrejme, v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolest

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den , pan doktor chcem sa opytat ci je normalne v 34tt pocitovat celodenne bolestive tvrdnutie bruska . Magnosolv mi neuvolnuje uzivam 3denne . V podbrusi pocitujem tlak , bolest krizov a celych noh. Neda sa mi spat ani chodit. Musis sa premahat aby som normalne fungovala pocas dna. Pohyby citim niekedy slabsie niekedy silnejsie . Spinenie nemam iba bezny tehotensky vytok. Su to tie falosne kontrakcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin častého tvrdnutia môže byť viacero. Takto to však neviem objektívne zhodnotiť. Odsledujte si to. Ak však bolesti pretrvávajú aj napriek užívaniu magnézia, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení objektívne zhodnotí stav a určí ďalší postup.

  • Magnezium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň,

    Aký druh magnezia je v tehotenstve najlepší myslím magnerot, magnosolv alebo iné značky? Prosím Vás o radu.

    Je možné nahradiť tuto tabletkovú formu napríklad vodou magnezia či obsahuje malé množstvo magnezia?

    Vopred dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, preparátov magnézia je na trhu naozaj viacero. Môžete užívať Magnerot, ktorý obsahuje aj kyselinu orotovú. Žiadna minerálna voda neobsahuje také množstvo magnézia, ako tabletky. Piť Magnéziu môžete, také množstvo horčíka z nej však nezískate.

  • Magnezium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa poradiť či je normálna dávka magnezia.
    Magnosolv 1xdenne a magnezium od glavex 2x1
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod miešať preparáty magnézia, ale 3x1 dávka magnézia denne do 36. týždňa tehotenstva je v poriadku.

  • Pomalý rast

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Mám na vás otázku či moja gynekologicka postupuje dobre. Mám predpísaný magnosolv ktorý musím brať 2 krát denne a železo kvôli slabemu krvnému obrazu. Keď som bola pri nej povedala som jej že mi trvdne brucho aj cez tie vysoké dávky magnézia, krčok ani nemerala, povedala že je to ešte dobré, dieťa je malé má len 600 gramov a to som na konci 25 týždňa. Sú tie výsledky v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, to, že užívate magnézium neznamená, že sa Vám nebude maternica zväčšovať, ani že nebudete pociťovať občasné tvrdnutie podbruška. V 25. týždni tehotenstva plod váži cca 600 až 700 gramov, takže je to v poriadku. Pokračujte v predpísanej liečbe. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.