Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tlak v hrudi a podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry večer som v 17+2tt. Mala som silný výtok a aj mikozu ktora ma dlhsie trápila. Vo štvrtok som bola v poradni dr. Ma pozeral zo spodu a vsimol si to hned mi dal fungicidin a fluomizin vaginalne tablety hned v ten vecer som si dala prvu tabletu a dnes druhu. Nasadil mi este aj magnézium 1 sacok jenne do vody, povedal ze pre istotu kedze sme sa dlho snazili o bábätko. Od podvecera od cca 5tej pocitujem take tlacenie na hrudi alebo plucach neviem odkial to ide presne a uz aj v podbrušku. Ked sa postavim ako keby sa mi ťaháju svaly v bruchu a trošku ma aj skrčí a trochu ma pichá aj do krízou hlavne na pravu stravu nemoze to byt z tych vaginalnch tabliet alebo to tym ze sa roztahuje maternica pri prvom som taketo pocity nemala ani som Nevedela ze som tehotná, tak preto mam trosku obavy či je vsetko v poriadku doktor vravel vo štvrtok ze je vsetko v poriadku. Len dnes začalo toto tak som trochu vystrasena či sa nieco nestalo. Mávam aj nizky tlak teraz v poradni som mala 100/66. Nemoze to byt aj tým dost casto pocitujem nevladnost, točenie tlavy, zavraty, a pred tyzdnom mi bolo aj na odpadnutie moze to byt tym nizkym tlakom? Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak mávate nízky tlak a užijete k tomu magnézium (predpokladám Magnosolv, ktorý je pomerne silný), môže dôjsť ešte k výraznejšiemu poklesu tlaku a tým môžu byť spôsobené Vami opisované ťažkosti. Takto a Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsil by som zmeniť preparát magnézia, napríklad skúste užívať Magnerot 1 denne, či 2x1 denne a uvidíte. Samozrejme, v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.