5 vecí, bez ktorých ako mama neodídem z domu

Redakcia | 20. október 2024
5 vecí, bez ktorých ako mama neodídem z domu

Hovorí sa, že kabelka ženy je tajomná vec. Mamina taška? To je vychytávka! Zvonku vyzerá celkom normálne, ale vo vnútri nájdete všetko – od starého keksíka, čo už má asi občiansky preukaz, až po ponožku, o ktorej ste si mysleli, že sa navždy stratila.

Sú tu isté nevyhnutnosti, bez ktorých sa mamky nezaobídu. 

1. Maškrty pre deti... a pre mamu (ale pre koho viac?)

Keď odchádzam z domu, vždy si pribalím niečo na zahryznutie. „Mama, som hladný“ počujem asi každých 5 minút od chvíle, keď vyrazíme, hoci práve dojedli raňajky, obed a možno aj večeru. Niekedy uvažujem o tom, kto tie maškrty potrebuje viac – oni alebo ja. Každopádne, priznávam, že sú dni, keď kapsičky, hrozienko, tyčinky a piškóty držia na nohách aj mňa. Ešteže ich nosím v kabelke! 

2. Vlhčené obrúsky (na všetko a všetkých)

Priznám sa, že bez nich som stratená. Mám vlhčenky a som mama, ktorá je pripravená zasiahnuť. Dobre, možno nie som vybavená na boj s apokalypsou, ale aspoň s piatimi rôznymi fľakmi určite áno. A áno, niekedy ich používam aj na seba, hovorí sa tomu francúzska sprcha, Napríklad, keď prebalím chobotničku na lavičke v parku, riadne sa zapotím, ehm... 

3. Náhradné oblečenie (nie pre deti, pre mňa!)

Dobre, náhradné ponožky pre deti mám v kabelke tiež, ale nesmie v nej chýbať tričko pre mňa. Veď vieme, ako to chodí – drobec vybehne v nových tepláčikoch a do dvoch minút je celý od blata, zmrzliny alebo piesku. V ďalšej minúte to všetko má na sebe aj mama, lebo objatie, lebo kríza, lebo chce na ruky... Povedzte, že nie som sama a aj vy si nosíte oblečko pre seba. 

4. Mobil (môj muž: „Potrebuješ Google Maps na ihrisko? Určite áno!“)

Nemusím byť práve na konferenčnom hovore, ale keby mi niekto chcel volať, napríklad moja mamka, či sme už zjedli tie pirohy z mrazáku a či malá už nemá vyrážku na nose – bez mobilu to nejde. A potom sú tu, samozrejme, tie momenty, keď sa snažím na ihrisku predstierať, že viem, čo robím, a hľadám na YouTube, návod, ako zastaviť rýchle krvácanie z nosa po náraze s kamošom Maťkom. Takže, mobil je nevyhnutný.

5. Slnečné okuliare (lebo žiadna mama nemusí vidieť realitu takú, aká je)

Kruhy pod očami sú môj problém, ale nikto to nemusí vedieť. Navyše, vďaka nim môžem predstierať, že som stále cool a aspoň trošku sa tváriť, že deti ma nevyluxovali viac než vysávač, ktorý už tri roky ignorujem. A navyše, môžu zakryť aj ten mierne hysterický pohľad, keď sa dieťa rozhodne otestovať, ako dlho dokáže kričať v rade na zmrzlinu.

+ lesk na pery, keby náhodou išla okolo dvadsaťpäťročná kolegynka z práce, aby som ju neodradila od materstva :). Lážo-plážo, drahá...

Takže, ak som niečo z toho zabudla, vraciam sa domov. To by bol koniec pekného dňa ešte pred jeho začiatkom! A čo skrýva vaša mama-kabelka? 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: