10 dôvodov, prečo sú mamy superhrdinky!

Mgr. Jarmila Hýroššová | 13. september 2018
10 dôvodov, prečo sú mamy superhrdinky!

To, čo mamy denne zvládajú, zatieni všetkých superhrdinov. Musíte uznať, že skutočne majú nadľudské sily, disponujú siedmym zmyslom a majú uzdravujúce schopnosti.

1.    Prežili bolestivý pôrod

Pôrod je v živote ženy jedným z najbolestivejších zážitkov vôbec. Ľudské telo dokáže zvládnuť len 45 del (jednotka) bolesti. Pri pôrode žena cíti bolesť až 57 del. Môžeme to prirovnať k zlomeniu 20 kostí v tom istom okamihu. Napriek tomu zmobilizuje žena všetky svoje sily, aby darovala život malému človiečiku.

2.    Nič sa im nehnusí

Je úplne jedno, či má dieťa črevnú chrípku alebo sa obývačkou začal šíriť pach plnej plienky, či dieťa našlo v záhrade dážďovku a nesie ju pyšne na obdiv – mamy sa neštítia ničoho a zvládnu bez náznaku odporu aj pre nos a oko nepríjemné situácie.

3.    Nepotrebujú spánok

Najťažšou skúškou pre mamy bábätiek je veľa prebdených hodín. Kým ostatní potrebujú spať v noci aspoň šesť hodín, mamy zvládnu bežný deň aj s extrémnym nedostatkom spánku.

4.    Majú siedmy zmysel

Aj pri horúcom slnečnom počasí zabalia dieťaťu na výlet pršiplášť, pretože vedia predpovedať počasie. A nedajú ani na slová „Nie, mamiíííí, nechce sa mi“ a posadia radšej dieťa na záchod – a ono to ako zázrakom tečie prúdom...

5.    Dlhé hodiny vydržia bez jedla

Vzduch a láska – zdá sa, že to mamám na prežitie stačí. Kŕmia najmenšie deti kašou a popritom chystajú desiatu starším deťom, prípadne manželovi – a zároveň úplne zabúdajú vziať si niečo do úst. Až niekedy v čase obeda im napadne, že dnes ešte nič nejedli.

6.    Majú božskú trpezlivosť

Aj pri tisíckrát položenej otázke „Ale prečoooooo?“ – odpovedajú mamy trpezlivo. Obľúbenú rozprávku čítajú stokrát dokola a nezdráhajú sa vypočuť si obľúbený vtip dieťaťa, aj keď ho už predtým počuli nespočetne veľakrát.

7.    Prekonajú akýkoľvek strach

Aj keď majú mamy pekelný strach – či už sa týka budúcnosti dieťaťa alebo jeho bezpečnosti – pracujú s ním a učia sa ho ovládať, samy seba presviedčajú známych, že: „Všetko bude fajn!“

8.    Majú perfektne vypracované svaly rúk

Mohol by im ich závidieť aj samotný Superman. Nosia veľké tašky, ktoré pri naplnení vážia aj 100 kg, okrem toho nosia niekoľko hodín denne dieťa na rukách (aj keď váži len 6 – 10 kg, iba mama vie, aké bolesti to po určitom čase spôsobuje) a vydržia aj vtedy, ak je drobec časom starší a ťažší.

9.    Majú mimoriadne vyvinutý ochranný inštinkt

Chceš sa priblížiť k môjmu dieťaťu? V tom prípade máš dočinenia najskôr so mnou! Mamy by obetovali aj svoj život, len aby ochránili svoje milované dieťa.

10.    Ich najúhlavnejším nepriateľom je chaos

Žiadna iná bytosť v galaxii ho ale nezvláda s lepším prehľadom ako práve mamy.

Pre všetky SUPERMAMY:

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: