Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Preparation H

    , Autor: Florencia 5

    Práve konkrétne na tento liek sa chcem spýtať pán doktor. Je to preparation H čapíky či si môžem dať ? Prosím vás poraďte

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete si aplikovať aj Preparation H. Môžu ho užívať tehotné ženy aj dojčiace matky.

Podobné otázky

  • Veľká potreba

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň pán doktor musím sa ešte opýtať na jednu otázku snažím sa brat vlákninu jesť veľa ovocia zeleniny aj tak mám veľmi tuhú stolicu niekedy aj 4 dni nejdem má toaletu a mám hemeroidy. Dnes som cestovala dlhsie autom a potom sa mi dalo ísť na veľkú potrebu veľmi to tlačilo tak som šla avšak aj keď som silno tlačila nešlo to úplne von bolo to veľmi tuhé bolestivé a nepríjemné lebo ani von ani dnu nič šla som do sprchy že to vyplachnem ale nešlo to tak som si v zúfalstve čupla do podrepu a vytiahla to prstami ručne čiže som musela do análneho otvoru dať prsty bolo to veľmi nepríjemné no neskutočne sa mi uľavilo na podiv som nemala krvácanie no bolo to tvrdé ako cement hneď som sa poriadne umyla a dala si preparation H a masť z dubovej kôry okolo konečníka. Samozrejme má hneď doma začali strašiť že nesmiem byť v podrepe a tlačiť ale ja som to nerobila dlho len som sa snažila skrátka dostať zo seba stolicu ktorá sa tam zasekla a dosť nepríjemne....okrem toho mi povedali že nesmiem si dávať prsty do análneho otvoru že som isto ublížila dieťaťu. Som 19 tt no toto bol pre mňa veľmi hrozný zážitok na druhej strane sa mi veľmi uľavilo keďže som niekoľko dní nebola na toalete. Tak mám tri otázky prvá mohlo to že som bola v podrepe a tlačila na stolicu nejako ublížiť bábätku alebo spôsobiť niečo na typ tlačenia na vyvolanie pôrodu? Mohlo to že som si pomohla prstami a to že som ich mala v analnom otvore ublížiť bábätku a tiež vyvolať nejaký pôrod predčasný? A môžem si dávať preparation H do análneho otvoru a zároveň s tým progesteronelle do vaginálne ho otvoru samozrejme po umytí rúk a podobne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nechápem, prečo by ste nemohli byť v podrepe, rovnako tak nechápem, ako sa dá ublížiť plodu v maternici tým, že si dáte prsty do konečníka. Tehotenstvu, ani samotnému plodu ste neublížili. Netreba počúvať a nenechať sa ovplyvňovať názormi laikov. Zbytočne sa tým stresujete. Preparation H používať môžete, aj súbežne počas užívania Progestanelle.

  • Problémy v 34 tt

    , Autor: Sisaaa

    Dobrý deň pán doktor.
    Som v 34tt už a začali má trápiť vonkajšie hemeroidy. Vedeli by ste mi niečo odporučit? Mám zatiaľ len navretu "žilu"
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na trhu je viacero dobrých preparátov na hemorrhoidy. Najvhodnejšie je kombinovať rektálny čípok spolu s masťou. Skúsite môžete napríklad Faktu, Mastu, Proctoglyvenol, Preparation H. Každej žene vyhovuje viac niečo iné. Poradia Vám určite aj v lekárni.

  • Proctis M capiky v tehotenstve

    , Autor: Denisa.123

    Dobry den, som tesne pred porodom a zacal ma trapit hemeroid. Mozem uzivat capiky Proctis M a mast Preparation H?
    Dakujem.

  • Hemoroidy v 39tt

    , Autor: Matulka_C

    Dobrý deň chcem sa poradiť som v 39tt a mám zlatú žilu nekrváca mi ale je to neprijemné keď takto trčí vonku je možne v tehotenstve používať masť z dubovej kôry?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete používať všetky lokálne pôsobiace preparáty (Faktu, Mastu, Procto-Glyvenol, Preparation H, ...) Najvhodnejšie je kombinovať masť aj čapík. Pôrodom sa s najväčšou pravdepodobnosťou hemoroidy zhoršia, bude potrebné to ošetrovať.