Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžme sa snažiť ešte prirodzene alebo mame podstúpiť už IUI/IVF

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň.

    Bola som tehotná už 4x. Zdrave, prirodzene počate dieťatko máme z druhého tehotstva. Prvé a štvrté tehotenstvo bola anembryomola. Tretie tehotenstvo bol zamlknutý potrat v 9tt prestalo biť srdiečko.
    Na hemátologii som už v poslednom tehotenstve užívala Clexane. Momentálne idem podstúpiť kortikosteroidnú liečbu- medrolom na 8 týždňov kvôli zvýšenej imunologickej reakcie na partnerove spermie. Partner bol cez leto na spermiogram, kde mu bola diagnostikovaná Oligoasthenoteratozoospermia. Po 4 mesiacoch bol na opakovaný odber a žiaľ výsledky nemá vôbec lepšie. Bral však cca 3 týždne pred odberom antibiotika.

    Všetky tehotenstva sa nám podarili prirodzene, hneď na prvý pokus a nas problém je teda to, že úspešne bolo iba 1 zo 4 tehotenstiev. A teda mam už za sebou 3 potraty.

    Preto sa chcem spýtať, mame sa po absolvovaní mojej liečby snažiť o bábätko prirodzene (manžel užíva folandrol) alebo už je lepšie podstúpiť IUI ci IVF?

    Ďakujem vám pekne za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a podľa dostupných informácií odporúčam navštíviť centrum asistovanej reprodukcie, kde sa Vám budú vedieť najodbornejšie a najobjektívnejšie vyjadriť a stanoviť ďalší postup.