Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie v tehotnosti

    , Autor: Mimiv1993

    Dobry den, pan doktor, som v 13tt+4 tehotenstva, a chcem sa spytat, ci moze orgazmus v tehotenstve zapricinit spinenie ci ine problemy. :( Ja som totiz uz v 10tt mala problemy s drobnym krvacanim, ked som musela ist na urgent, vtedy som presla na 3x1 tbl. Duphastonu, ktory som dobrala a douzivala minuly tyzden v piatok. No uz sa mi druhykrat stalo, ze pri orgazme mi zacne bezovy az hnedo-oranzovy vytok, spinenie. Mam sa tomu uz uplne vyvarovat z preventivnych dovodov? Doktorka mi predtym povedala, ze s partnerom mozeme mat pohlavny styk po dobrati Duphastonu, no mame byt opatrni. A ja som teraz v neistote. Pretoze som pocula, ze muzske spermie mozu taktiez kvoli svojmu zlozeniu rozbehnut porod, najma na konci tehotenstva. Mame sa s manzelom uplne vyvarovat akymkolvek neznostiam, prosim?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Pri orgazme dochádza aj ku sťahom pošvy, čo moze spôsobiť, že sa krv, ktorá je už nahromadená za krčkom na konci pošvy dostane von vo forme výtoku, ktorý je najčastejšie do hneda, alebo je ružový, či mierne krvavý. Tmavá krv je stará krv, svetlá jasnočervená krv je čerstvá. Vo všeobecnosti, ak nemá žena žiadne ťažkosti, môže mať nechránený pohlavný styk. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, nálezy a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.