Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otehotnenie 3mes po cisarskom

    , Autor: Martina Š

    dobry den, pan doktor,
    otehotneli sme necakame 3 mes po cisarskom, snazili sme sa si davat pozor, ale teda stalo sa a cakame babatko. Zatial sme v 9/10tt a bije nam srdiecko, dietatko vyzera v poriadku. Otazka je co mozem urobit pre regeneraciu jazvy kym sa nezacne maternica vo velkom zvacsovat? Docitala som sa o cistom morskom kolagene 2500-3000g denne pre tehotne a dojciace, ak by som ho mesacne brala, mohlo by to pomoct? Neuskodi mi cisty kolagen v takej davke? pripadne doplnit aj vnutorne kys hyauro? Je lepsie mat absolutne kludovy rezim alebo sa mozem hybat a cvicit dychacie a nenarocne cviky, aby som jazvu nejako rozmasirovala? Snazim sa uvazovat, ako telu co naviac pomoct. Uzivam femibion a kyselinu listovu. Dakujem vam za kazdu radu, naozaj cokolvek urobim aby som telu pomohla. Poznate aj taketo pripady z vlastnej praxe, zvladli to? Cokolvek co mozeme urobime, aby to bolo co najlepsie. Dakujem krasne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak skoré otehotnenie po cisárskom reze je extrémne rizikové. Maternica sa hojí pol roka. Čas oklamať neviete. Spomínané preparáty užívať môžete aj naďalej. Tehotenstvo bude po celú dobu rizikové a prípadný pôrod bude nutné viesť plánovaným cisárskym rezom. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.