Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 29tt a Candida

    , Autor: Sonicka 29

    Dobry den p.doktor. Prosim Vas pekne o radu lebo moja p.doktorka ma momentalne dovolenku. Som v 29tt. Pocas celeho tehotenstva ma sprevadza premnozena Candida :) cca pred 2tyzdnami som mala poradnu s tym, ze mi bol odobrany vyter...( neviem vsak este vysledok) p.doktorka mi hned vravela, ze mam vybrat klotrimazol. Vybrala som Canesten 6 x1vag.capikov...( posledny bol 25.12.2022) teraz momentalne citim nepohodu tam dole...moja otazka znie: mozem si teraz nasadit Candibene capiky 6x1 a nasledne probiotika GYNIMUN Intim care 10 vaginálnych kapsúl? Ma to zmysel? Alebo co by ste mi doporucil? Mala som medzitym aj nejake baterie v moci. Moja doktorka sa vrati 2.1. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skôr by som preferoval začať s aplikáciou vaginálnych probiotík, keďže ste len pred pár dnami dokončili liečbu Canestenom. Informujte sa o výsledku kultivačného vyšetrenia u svojho obvodného gynekológa.