Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,014 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Uzivanie Otrivin Menthol 0,1%

    , Autor: dusana1512

    Dobry den chcela by som sa opytat . Od zaciatku tehotenstva vlastne uz pred tym nez som otehotnela som uzivala aj uzivam sprej do nosa Otrivin Menthol 0,1% . Kedze nic ine mi na nadchu nezabera . Ale je to max 2 krat za den . Rano a potom vecer pred spanim . Az dnes mi pani v lekarni povedala ze sa o uzivani treba poradit s lekarom pocas tehu . Zatial vsetky vysledky krvy som mala v poriadku a momentalne som v 18tt. Mohlo to nejak poskodit plod alebo pri dalsom uzivani moze poskodit ? Dakujem bojim sa nevedela som ze aj lokalne lieky by mohli uskodit .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, spomínaný sprej do nosa by sa počas tehotenstva aplikovať nemal, je to uvádzané výrobcom. Existuje viacero vhodných preparátov, ktoré si môžete aplikovať aj počas tehotenstva. V lekárni Vám určite poradia. Sprej ste neužívali v nadmernej dávke. Ak sú všetky výsledky vyšetrení v poriadku a tehotenstvo prebieha normálne, nemusíte sa obávať.