Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Stena maternice

    , Autor: Jani77

    Dobry den pan doktor, bola som dnes na vysetrenie u gynekologa kvoli discomfortu pri moceni. Som v 15.tyzdni. Vaginalny ster bol pozitivny na kvasinky. Ale ine ma trapi. Pritom ako vysetroval tak presiel poriadne sonom aj mocovy mechur a steny maternice a do spravy napisal enormne tenky dolny segment uteru t.c intaktny zobrazujuci sa pri plnom moc.mechuri. Nebol to moj lekar ale zastupujuci takze skupy bol dost na slovo a nic mi k tomu nepovedal aj napriek otazkam. Mozete mi prosim vas dat vas nazor ci je toto nieco nad cim mam panikarit uz teraz? Nerozumiem ci mi hrozi ze tehotenstvo nedonosim. Je to moja prva gravidita. Dakujem pekne!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tenký dolný segment zvykne byť u pacientiek po cisárskom reze alebo po odstraňovaní myómov. Bez videnia nálezu sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku a tehotenstvo prebieha bez komplikácií, nemusíte sa obávať a určite nepanikárte. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov a nasledujúcu poradňu absolvujte podľa plánu.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po sekcii

    , Autor: Kddd

    Dobrý deň pán doktor,
    v 31. týždni nám v dôsledku HELLP syndrómu zomrelo bábätko a bola mi vykonaná sekcia. Viem, že všeobecné odporúčanie po cisárskom reze je počkať s ďalším tehotenstvom aspoň jeden rok. V nemocnici mi vraveli že treba čakať ,,pol roka až rok”. Zatiaľ po zákroku nemám žiadne komplikácie. Mám 28 rokov. Samozrejme chcem akékoľvek ďalšie postupy podrobne konzultovať so svojím gynekológom. Myslíte si však, že v určitých prípadoch môže lekár zhodnotiť, že opätovné otehotnenie je bezpečné aj skôr ako po 12tich mesiacoch? (+ Je vôbec takéto zhodnotenie pri kontrole rany po sekcii možné?)
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po cisárskom reze trvá asi pol roka, kým sa stena maternice vyhojí, preto je vhodné otehotnieť najskôr po 6 mesiacoch.