Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruačné bolesti v treťom trimestri

    , Autor: Baxira

    Dobrý deň,
    momentálne končím 35 tt a od včerajšieho večera pociťujem bolesti v podbrušku ako pri menštruácii, v noci sa opakovali asi po 15 minútach. Najmä prvý kŕč bol dosť výrazný a bolestivý, neskôr sa intenzita zmenšovala. Tvrdnutie brucha som nezaznamenala. Dala som si magnézium, ktoré mám predpísané od lekára. Pohyby cítim normálne.
    Podobné kŕče som mala aj deň predtým, ale prešli samy od seba a trvali kratšie.
    Už dlhé týždne mám veľké problémy s pálením záhy, tie však v posledných dvoch dňoch ustúpili. Myslíte, že to môže byť tým, že sa uvoľnil tlak na žalúdok, ak sa bábätko otočilo dole hlavou?
    O dva dni mám poradňu. Mám počkať a informovať o ťažkostiach s kŕčmi môjho gynekológa alebo radšej treba navštíviť lekára skôr?
    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tomto týždni sa spomínané tvrdnutie podbruška, ako aj pobolievanie krížov môže vyskytovať, hlavne večer. Odsledujte si to.
    Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní, či zhoršení ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa aj mimo termín plánovanej poradne.