Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie v 5tt

    , Autor: Lenka9956

    Dobrý deň, som tehotná asi 5tt. Vcera som spozorovala hnedé spinenie. Zacala som brat Femibion a duphaston. Bola som na vyšetrení kvôli tomu špineniu. Po vyšetrení som mala dočervena akoby výtok. Môže byť že to je tým vyšetrením iba, nemám žiadne bolesti..? Mám strach preto lebo manžel je Rh pozitív a ja Rh negatív. Mám už 2r. Syna v prvom tehotenstve nebol problém. Som objednaná na ultrazvuk až o dva týždne.
    Problém by nastal ak by bolo silné krvácanie a jasno červenej krvy? Čo nemám..len Mam obavy.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Je lepšie, ak sa krv dostane von z maternice, akoby sa mala hromadiť medzi stenou maternice a zárodkom. Novorodencom Rh negatívnych matiek sa odoberá krv a pri krvnej skupine s Rh pozitívnym faktorom sa matke podáva anti-D protilátka. Odsledujte si to. Zbytočne sa nemusíte obávať. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.