Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krčok vychádzajúci z pošvy - prolaps v tehotenstve ?

    , Autor: suziiiee

    Dobrý deň pán doktor. Prosím pomôžte.
    V 13tyzdni tehotenstva, po veľkej potrebe som začala cítiť nepríjemný pocit ako “vypadávajúci tampón” a nahmatala som si menšiu guločku. Potom sa mi to nejako samo vrátilo na chvíľu do normalu.
    Avšak pri chôdzi alebo dlhšom státí som začala cítit ako by niečo zo mna vypadavalo, nie celkom vonku ale zas taký nepríjemný pocit ešte trocha horší ako prvotne.
    Dnes som skoro 17tyzden tehotenstva a všimla som si že sa mi to oproti tej malej guličke spred mesiaca cca zväčšilo na veľkosť vajíčka približne.
    Keď si ľahnem zvykne sa to vrátiť dnu ale nezávisle od záťaže stačí že pochodim hoc nie veľa mi to zas vyjde von ( neprečnieva to ale je to cítit na dotyk že je to hraničné aby to vyšlo úplne).
    Velmi sa bojím o bábätko :( bude to moje prvé.
    Termín mame 22.11.21
    Za ten čas som bola za svojim gynekológom, ktorý na tom nič zle nevidí, pozrel ma, tvrdí že to je prekrvením ukazala som mu aj foto keďže v ľahu sa to trati, povedal že je to krčok a je to Ok, ja sa skôr bojím či to nemôže byt prolaps

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, napríklad aj varix steny pošvy. Takto sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Na základe fotografie sa tiež nedá jednoznačne určiť presný problém. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí príčinu Vašich ťažkostí a stanoví ďalší postup. Ak bude po vyšetrení uzavretý stav, ako normálny nález, nemusíte sa obávať.