Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,919 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Hodnoty Hcg

    , Autor: Jaresi

    Dobrý deň.
    Pan doktor, aké sú výsledky testov tehotnosti ak mi total beta HCg vyšlo <1,2 a referenčné medze sú <5.
    Znamena to, že HCg bol menší než 1,2 alebo presne 1,2.

    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie ste tehotná, test na beta HCG je negatívny.

Podobné otázky

  • Gestacny vak

    , Autor: veveruska

    Dobry den prajem.Poslednú menštruáciu som mala 25.7.2022,,,24.8 som zistila z tehotenského testu ze som tehotná.potvrdilo to aj hcg ktore ale malo nízku hodnotu len 73.to bolo piatok.tešila som sa no večer som začala špiniť krvácať tak som sla do nemocnice.na sone nebolo nic vidieť.v sobotu mi odobrali krv na hcg to stúplo na 100. No stale som mala tlak v podbrušku.Dnes hcg hodnota 260 podla krvi tehotná som no ine tomu nenasvedčuje.v maternici bolo nieco vidieť vraj to moze byt aj gestacny vak no mal lem 4mm a prázdny.vraj to moze byt len rozšírená žľaza lebo neukázalo na monitore ani tyzden tehotnosti.plus mi povedali ze mam velmi velmi nízku sliznicu maternice vraj len 3 mm co je pre tehotnost malo.som ako na ihlach neviem co to znamena a aj tie hodnoty hcg sa mi zdaju pomerne nízke na to kedy som mala poslednu menštruáciu.plus 5.8 nechceny styk no neverím ze zrovna vtedy by som mohla otehotnieť.poprosím vas o radu.stale krvácam ci je to vobec normálne take hodnoty hcg a nízka sliznica maternice.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Iba na základe opísaných okolností sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. 4. týždeň tehotenstva na USG nie je ešte vždy vidieť, záleží tiež na kvalite USG prístroja. Odporúčam postupovať podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorí sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Atb

    , Autor: Mima1991

    Dobry den. Uzivala som ATB doxyhexal do 5tt. Ked som zistila ze som tehotna tak som ho vysadila- a to presne pred 4 dnami. Kedze doxyhexal moze sposobit potrat, chcem sa spytat, ci toto riziko plati len pocas jeho uzivania alebo moze nastat aj teraz po jeho vysadeni tym ze este pocas uzivania poskodi plod ktory sa dalej nevie spravne vyvijat a teda sa potrati neskor? Pytam sa preto lebo sice som stale tehotna ale mam nizke hodnoty hcg a neviem ci to mohli zapricinit ATB.Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Doxyhexal môže mať vplyv na zuby, kosti a pečeň plodu. Dynamiku HCG treba odsledovať, nemusí sa jednať o 5. týždeň tehotenstva, ale o včasné tehotenstvo. Je vhodné to potvrdiť USG vyšetrením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Akcia srdiečka

    , Autor: LuciaPetrušková

    Dobrý deň,
    2.8. som podstúpila operáciu -odstranenie vajcovodu kvôli mimomaternicovému tehotenstvu,pooperacacny priebeh bez komplikácií. 23.8. bol nechránený pohlavný styk. Keďže menštruácia po operácii do 6.tyzdnov nenabehla vzala som si odber na HCG kt.bolo pozitívne. Bola som u svojej gynekológicky kde potvrdila graviditu s 9 mm gestacnym vackom, následne som začala špiniť tak mi bol nasadený Duphaston 3x1,hodnoty HCG krásne stúpa (posledna hodnota 8.10. 69000)a spinenie prestalo. T.č.by som mala byť 8+3 t. (podľa dátumu pohlavného styku) no na ultrazvuku ešte nieje akcia srdiečka a nález zodpovedá 6+0 tt. Je možnosť,že to bude prosperujúca gravidita alebo sa mám pripraviť na najhoršie? Moja gynekologička chce ešte 3 týždne počkať a podľa toho sa uvidí,no ja som už po 3 potratoch a s nervami na pokraji, zúfalstvo.Dakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za spomínaných okolností sa môže jednať ešte o vitálne tehotenstvo. Ak ste v minulosti prekonali 3 potraty, je vhodné navštíviť hematológa a endokrinológa.

  • Hodnoty HCG v krvi

    , Autor: Jaresi

    Dobrý deň.
    Prosím Vás, aká je hodnota HCG v krvi u ženy, ktorá nie je tehotná? A aká by mala byť hodnta HCG v krvi 12 DPO, aby sa dalo hovoriť o možnom tehotenstve?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnota beta HCG u netehotnej by mala byť nula alebo blížiaca sa nule. Každé laboratórium má však svoje presné referenčné hodnoty, niektoré do 10,0 mIU/ml, niektoré do 5,0 mIU/ml.Vyššia hodnota môže znamenať skoré štádium tehotenstva, ak je však tehotenstvo vylúčené, zvýšená hladina betaHCG môže signalizovať aj iný problém.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Lucia S.

    Dobry den p.doktor. Posledna MS : 15.3.
    V nedelu 12.4. som mala dostat menstruaciu ,
    nedostala som. Tehotenske testy velmi slabo viditelna druha ciarka. V utorok som bola na krvi ako samoplatca - hcg 50 . Dnes v stvrtok - hcg 70.
    Vcera a predvcerom slaby tmavohnedy vytok.
    V oktobri som absolvovala kyretaz ked ked v 11 tzdni zistili anembryolu. V decembri som mala dalsiu kyretaz pre silne menstruacne krvacanie.
    Je podla Vas sanca ze toto dopadne dobre ? AJ ked su hodnoty hcg relativne nizke a hlavne sa nezdvojnasobuju ?

    Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jedná sa o veľmi včasné tehotenstvo. Dôležité je, že sa jedná o žiadané tehotenstvo a či máte nejaké bolesti alebo iné ťažkosti. Záleží nie len od hodnoty beta HCG ale aj USG nálezu.Určite je vhodné to odsledovať, vylúčiť aj mimomaternicové tehotenstvo. Ak nemáte žiadne ťažkosti, je nutné počkať, ako sa situácia vyvinie. Pri zmene alebo zhoršení zdravotného stavu navštívte Vášho obvodného gynekológa, eventuálne gynekologickú pohotovosť.