Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,346 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Kasel

    , Autor:

    Dobry den som v 21 tt a uz dva tyzdne mam kasel ....posledne 4 dni ma viavej drazdi ...brala som sirup s bylinkami a terax mam tabletky na prirodnej baze ....chcem sa opytat ci to ma vplyv ten kasel na vyvoj alebo na male . Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, kašeľ vplyv na vývoj plodu nemá. Nadmerne silný a častý kašeľ však môže spôsobovať tlaky v podbrušku a možnosť predčasného otvárania sa.

Podobné otázky

  • Dusenie

    , Autor:

    Chcem sa opýtať či je bežné ak v 33 týždni ma dusi. Necítim sa chora iba neustále ma nutka na kasel. Cítim tlak na pľúcach ktorý má neustále núti kaslat nájme počas dňa ma dusi. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dusivý kašeľ v tehotenstve bežný nie je. Je potrebné zistiť príčinu. Samozrejme, je nutné vylúčiť aj infekciu COVID-19. Informujte Vášho obvodného gynekológa, ako aj obvodného lekára, ktorý Vás následne nasmerujú a určia ďalší postup.

  • Výtok v prvom trimestri

    , Autor:

    Dobrý deň! Som cca v 4tt tehotenstva, návšteva gynekológa ma čaká o 9 dní. Chcem sa vás opýtať, či je v poriadku, ak som si našla na toaletnom papieri hlienovitý, priesvitno-žltý výtok. Nebolo ho nejak veľa, ale predsa tam bol. Nič ma nesvrbí a nepáli. Je veľmi podobný ovulačnému výtoku. Môže ten výtok súvisieť aj s tým, že som momentálne chorá? (Slabšia teplota, upchatý nos a trocha kašeľ+kýchanie) ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, výtok je v tehotenstve pomerne častý a bežný, mení sa aj so zdravotným stavom organizmu. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.

  • Kožný výrastok

    , Autor:

    Dobrý deň p. Doktor,

    som v 12 tt a na pošve, konkrétne na pysku som si našla kožný výrastok ktorý je telovej farby a je ohybný.

    Chcem sa opýtať či sa mám obávať alebo sa mám objednať na vyšetrenie?

    Ešte by som sa Vás chcela opýtať, veľmi často dosť silno kycham, môžem to nejak ohroziť bábätko?

    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné gynekologické vyšetrenie. Za normálnych okolností nemá kýchanie ani kašeľ na pôrodné cesty žiadny vplyv.

  • Kasel, Magnerot

    , Autor:

    Dobry den,
    chcela by som sa iba opytat, uistit, ci moze kasel a dalej aj magnerot negativne vplyvat na babatko v tehotenstve? Mohlo by sa nieco stat? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, častý a intenzívny dráždivý kašeľ môže za predpokladu už zhoršeného nálezu na krčku maternice zhoršiť ešte viac nález. Na plod kašeľ vplyv nemá. Čo sa týka MagneROTu, vplyv na plod, v zmysle abstinenčných príznakov, to môže mať, ak sa MagneROT užíva až do termínu pôrodu a vo vyšších dávkach. Preto sa odporúča MagneROT užívať maximálne do ukončeného 35. týždňa tehotenstva v postupne znižujúcej sa dávke.

  • Plánované tehotenstvo

    , Autor: Mika

    Dobrý deň, chcem sa opýtať. Plánujeme druhé bábätko ale čáka ma aj preočkovanie v 30.rokoch na tetanus. Je lepšie počkať s preočkovaním alebo takéto očkovanie nemá vplyv na plod ak by sa nám podarilo otehotnieť? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, otehotnieť môžete hocikedy bez súvislosti s týmto očkovaním, dokonca je odporučené očkovanie tehotných s vakcínou záškrt-tetanus-čierny kašeľ, čo sa aj vo vyspelých krajinách, napr. USA, Veľká Británia, ... aj realizuje.