Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,968 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Vyrastky

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Som v 5. Mesiaci t.(18+6) Už nejaky cas pozorujem na pyskoch dva malé ,, hrbolčeky,, (výrastky)z koze. Sú len dva a zrkadlovo na každej časti. Zozaciatku som myslela že to je len z holenia ale keďže to neustupuje, začala som sa o to viac zaujímať . (Myslim že mi to narástlo začiatkom tehu keď som ešte nevedela že som tehotna vtedy som prekonala zápal močových ciest a bola som aj viackrát chora.) Všetko čo som prečítala a videla na internete naznačuje na kondylomy, čoho sa aj najviac obávam, keďže sa objavujú pri zníženej imunite.
    Plánujem zájsť ku doktorovi ale tam sa dostanem max. za mesiac , viete mi poradiť mast alebo spôsob ako by som sa aspoň sama pokúsila toho zbaviť (neboli to, nehnisa, má to normálnu farbu).
    Ďakujem veľmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, určite sama do spomínaných výrastkov nezasahujte ani sa ich nesnažte odstrániť! Možností o čo sa jedná je viacero, bez vyšetrenia sa Vám však neviem objektívne vyjadriť. Odporúčam ale čo najskôr navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Mierne špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, som v 9tt + 6 a pre 3 dňami som začala mať jemné špinenie ale len asi 2 krát za deň niekedy len raz keď som šla na WC. Včera som bola u doktora a ten mi povedal že bábätko je v poriadku a že ja nemám žiadne výrastky. Predpísal mi vitamíny Ascorutin. Včera večer som to mala znovu. V tomto období by som mala mať aj menštruáciu. Neviem či sa mám báť že sa niečo deje vážne alebo to prejde? Ak to nie je vážne kedy by to malo prejsť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa súvisí s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne bežné. Odsledujte si to, pokračujte v liečbe a odporúčaniach Vášho obvodného gynekológa. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach ho navštívte.

  • 12tt - najdene genitalne bradavice

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, p. MUDr. Reismullerova, chcem Vas velmi pekne poprosit o Vas odborny nazor a radu. Mam 28r a momentalne 12tyzd. planovanej tehotnosti.
    Cca pred 2tyzd. som si pri beznej hygiene nahmatala pri posvovom vchode kozny vyrastok, velmi znepokojena som hned o par dni (11tt) na to upozornila svojho gynekologa pocas poradne. Bez akehokolvek blizsieho vysetrenia, volnym okom zhodnotil, ze sa jedna o spicaty kondylom sposobeny HPV virusom. Zostala som v strasnom soku, ani ja ani manzel sme promiskuitnym zivotom nezili, sme spolu 6r, predtym sme obaja mali iba 1 sexual. partnera.
    Ked lekar videl moj takmer kolapsovy stav, ubezpecoval ma, ze nic "strasne" to nie je, je to nizkorizikovy typ, budeme to sledovat, ci sa to nerozsiruje, nerastie a viem mi to odstranit "zoskrabat" nejakou lyzicou, nic ine sa zevraj teraz robit neda. Dalsiu poradnu mam az o 3tyzdne a vnutorne sa dennodenne velmi trapim, psychicky zozieram, vycitam - ako, kde, kedy sa mi taketo nieco stalo a preco sa mi to objavilo prave pocas tehotenstva :-( najvacsie obavy mam o dietatko, aby ho to neohrozilo, neublizilo a moja psychika mu urcite tiez nepomaha :-( gynekolog mi povedal, ze dovod, preco sa teraz bradavice objavili je pravdepodobne znizena imunita pocas tehu.
    Rada by som poznala nazor aj ineho odbornika, aby som sa vyhla nejakemu zanedbaniu mojho zdravotneho stavu. Co by ste mi prosim odporucili? Naozaj je jedina moznost iba odstranenie v lokalnej anasteze? Ako moze virus ohrozit dietatko a mna samotnu?
    Dakujem Vam vopred velmi pekne za pomoc a nazor.
    Adriana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nemusíte sa obávať, naozaj je časté práve v tehotenstve obnovenie respektíve objavenie sa príznakov HPV infekcie. Je možné, že ste sa nakazili v minulosti a teraz v dôsledku zníženej imunity sa objavili výrastky. Nie je možná teraz terapia antivirotikami , a dá sa odstrániť len lokálnym ošetrením.