Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pozitívny tehotenský test a nízke hcg

    , Autor: Nikol12345

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Vyšiel mi pozitívny tehotenský test, ale iba taká slabá čiarka. Brali mi krv a hcg mi vyšlo 289, ale ževraj je to take hraničné. A na ultrazvuku bolo vidieť ešte len taký fliačik, ale tiež mi to nevedela na 100% povedať. Myslite, že môžem byt tehotná? Dnes som si robila dalsi test a čiarka už bola o dosť tmavšia .. posledná menstruacia bola 18.8., ale o bábätko sme sa začali Začali snažiť až 4.9. Tento utorok som bola u doktorky. Cítim aj nevoľnosť, citlivé prsia a strašne som nafúknutá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotná ste určite, treba len dodiferencovať, o aký týždeň sa môže jednať a či sa jedná o fyziologické tehotenstvo, či je plod v maternici a či sa tehotenstvo vyvíja normálne. Ultrazvuk ako aj odber beta-HCG treba zopakovať. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach ho vyhľadajte, eventuálne pri akútnych ťažkostiach v čase mimo ordinačných hodín Vášho obvodného gynekológa navštívte gynekologickú pohotovosť.