Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pravdepodobnosť otehotnenia

    , Autor: Klaudia095

    Dobrý deň,

    S manželom sme mali nechránený pohlavný styk počas posledných rokov vždy bez akýchkoľvek ochranných pomôcok ako sú antikoncepcia alebo kondóm.

    touto cestou by som sa chcela opýtať aká je pravdepodobnosť, že som otehotnela mimo ovulácie, približne už viac ako týždeň po mojej ovulacii ak som vtedy mala sex s mojím milencom, aj keď som ho nakoniec urobila rukov. Nemohol vo mne zanechať tzv. Kvapôčky lásky?

    Veľmi pekne ďakujem za váš čas a odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, otehotnieť sa dá aj v čase mimo očakávanej ovulácie. Pri nechránenom pohlavnom styku je šanca na tehotenstvo reálna aj keď nedôjde k ejakulácii, práve prostredníctvom prostatického sekrétu, ktorý taktiež obsahuje (aj keď malé množstvo) spermie. Nepoznám však všetky okolnosti ani informácie (vek, pravidelnosť cyklu, ...), preto sa neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Otehotnenie po menštruacií

    , Autor: Raduš 211

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať či je možné otehotnieť jeden deň po menštruácií či že, v neplodné dni keď sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk s tým ze sa urobil do mňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hoci je pravdepodobnosť otehotnenia nižšia, nie je nulová a tehotenstvo sa tak s určitosťou vylúčiť nedá.

  • Rada

    , Autor: micula

    Dobrý deň Dnes 2.4 mi.končí menštruácia ktorý deň bi bol.možný na otehotnenie .Prosím vás.kolky deň po skončení menzesu začína ovuláciA Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť, odporúčam pravidelný nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát týždenne. Za predpokladu pravidelného a 28. dňového cyklu nastáva ovulácia na 14. deň. Najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia je od 10. - 16. dňa cyklu, ale skúšať začnite už teraz.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Lucik...

    Dobry deň prajem.
    Chcela by som sa opytat, som 5 dni po skončeni poslednej menštruacie ktora trvala 4 dni a s priatelom sme nemali priamo sex s ejakulaciou ale parkrat ho len zasunul dnu a držal dnu, no bola na penise predejakulačná tekutina. Je možne, že by som mohla takto otehotniet? Je podla vás nutné vziať si tabletku po alebo je to zbytočne v tomto prípade?
    Chcem len pridať, že dĺžka môjho cyklu je cca 40 dní takže mi vychádza ovulácia až približne o 15 dní ale nie je to isté teda.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k otehotneniu môže dôjsť prakticky počas celého cyklu, aj keď v istých fázach cyklu je pravdepodobnosť menšia. Pri nechránenom pohlavnom styku, aj bez ejakulácie, sa tehotenstvo úplne vylúčiť nedá. Za spomínaných okolností, ak máte ovuláciu pravidelnú, je pravdepodobnosť otehotnenia menšia, ale jednoznačne sa vylúčiť nedá.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Patr.icia

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či by som mohla otehotnieť. Minulý mesiac sme to skúšali ale nakoniec prišla menštruácia. Tento mesiac po asi 6 dňoch po menzese sme mali pohlavný styk, partner sa spravil a ja tiež. Mala som pocit ako keby zo mňa všetko vyšlo. Mohla by som otehotnieť keď sme sa obaja spravili? Viem, že tam musí byť nejaký hlien a vtedy ma žena plodné obdobie po menštruácií som mala biely hlien hustota asi taká stredná nie hustá ani veľmi riedka. Asi to bol znak začinajúceho plodného obdobia. Neviem, bola by som rada aký máte na to vy názor. Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, žena nemusí otehotnieť iba počas plodných dní, ale prakticky počas celého cyklu. Za predpokladu pravidelnej ovulácie je najväčšia pravdepodobnosť otehotnenia 6 dní pred očakávanou ovuláciou. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo nie je vylúčené. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test.

  • Pravdepodobnosť otehotnenia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aká je pravdepodobnosť otehotnenia, keď som mala chránený pohlavný styk (použili sme kondom), no asi po 20 minút do mňa zase párkrát vnikol - už bez kondomu (myslím, že sa to nedá nazvať ani sexom, pretože vnikol do mňa asi 4-6 krát). Avšak, po prvom sexe sa nešiel vymočiť. Pohlavný styk som mala 29.6., najbližšiu menštruáciu očakávam 8.7., takže plodné dni mi mali končiť cca 27.6.... Preto sa chcem opýtať, či je veľká pravdepodobnosť otehotnenia zo zvyškov spermií v tomto prípade. Pre istotu som zobrala po 24 hodinách tabletku Escapelle. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Použití escapelle sa samozrejme riziko otehotnenia znížilo
    s odstupom času si určite urobte teh.test
    s pozdravom