Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,685 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Rada

    , Autor: micula

    Dobrý deň Dnes 2.4 mi.končí menštruácia ktorý deň bi bol.možný na otehotnenie .Prosím vás.kolky deň po skončení menzesu začína ovuláciA Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť, odporúčam pravidelný nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát týždenne. Za predpokladu pravidelného a 28. dňového cyklu nastáva ovulácia na 14. deň. Najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia je od 10. - 16. dňa cyklu, ale skúšať začnite už teraz.

Podobné otázky

  • tehotenské príznaky

    , Autor: MU

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, robila som si test pár dní po tom čo mi meškala menštruácia lebo som mala všetky príznaky tehotenstva ako napr. točenie hlavy, bolesť hlavy, únava, chuť na jedlo, pachuť v ústach po železe, ranú nevoľnosť, bolestivé prsia, s bradaviek mi vytekala číra až žltkastá tekutina ale samotné bradavky neboleli pri zmačknutí, krče v podbrušku a bolesť v slabinách - vyšiel negatívne nakoľko som si ho robila počas dňa. Druhý test som si robila o pár dni na to ráno a tam som mala tzv. ducha čiarku, ale na večer som už začala špiniť a do rána som silne krvácala. Môže ísť o samovolný potrať? Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe opisu sa Vám neviem vyjadriť, ale do úvahy za daných okolností pripadá aj potrat. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva a dodiferencovania zdravotného stavu navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Masticka Tobrex do oka v tehotenstve

    , Autor: Denisa1603

    Dobry den, chcela by som sa velmi pekne opytat. Bola mi predpisana masticka do oka Tobrex na zaklade vysetrenia u ocneho nakolko mam vnutorny jacmen. Som v 9tt a chcem sa spytat ci by masticka nemohla uskodit kedze je antibioticka. Bojim sa nakolko som pred pol rokom prisla o babatko v neskorom stadiu tehotenstva takze by som nerada nieco zanedbala. Dakujem velmi krasne za odpoved. Pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hoci sa liek neodporúča užívať počas tehotenstva, keďže nie sú žiadne štúdie o možnom vplyve, pri krátkodobej aplikácii by nemal byť žiaden problém. Predpokladám, že Vám oftalmológ liek predpísal po dôkladnom zvážení prínosu liečby.

  • Pohyby

    , Autor: Dušana_1

    Dobrý deň, rada by som sa opýtala na pohyby bábätka. Som prvorodička, placenta vpredu,morfo koniec 20tt všetko ok. Pohyby cítim tak, že som si istá asi od konca 21tt. Ale také to hmírenie plodu pociťujem len keď si položím ruku na bruško. A to len keď sedím alebo ležím. A to nie vždy. Cítim skôr bublinkovanie alebo ked už kopanček, to cítim aj v pohybe, ľahu, sede bez toho, aby som sa nejako sústredila a prikladala ruku na bruchu.
    Od kedy budem vnímať pohyby typu hmírenie a podobne intenzívnejšie a nielen kopančeky? Lebo myslím si, že plod nemusí denne lopat´ ako o život a mám obavy, že to hmírenie nebudem vedieť zachytiť pokiaľ si obe ruky nepriložím na bruško a budem prepadať panike

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tým, že máte placentu na prednej stene maternice, nemusíte pohyby plodu cítiť intenzívne. Plod však s pribúdajúcimi dňami, či týždňami bude rásť a pohyby budete cítiť intenzívnejšie. Niekedy môže prvorodička začať cítiť pohyby plodu až v 24. týždni tehotenstva. Odsledujte si to. Ak boli výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, nie je dôvod prepadať panike a znepokojovať sa.

  • Testy v 16tt

    , Autor: sara-113

    Dobrý deň pán doktor,

    som v 17tt a dnes mi robili tripple test a pap test. Keď som odnášala skúmavky do laboratória, všimla som si,že na priloženom hárku s mojimi údajmi je chybne uvedená moja hmotnosť (mám o 800g viac). Neriešila som to a odovzdala. Teraz mi to vŕta v hlave. Prosím Vás,rada by som sa (pre istotu) informovala,či má uvedená chybná hmotnosť vplyv na výsledok krvných testov. Veľmi pekne ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keby bola odchýlka päť kíl, zásadný vplyv na výsledok to nemá. 800g je zanedbateľná odchýlka. Nemusíte sa obávať.

  • Vaginalne bradavice v tehotenstve

    , Autor: Lienka_09

    Dobrý deň, som tehotná, práve začínam 8 mesiac. Zistila som že mám vaginálne bradavice. Je to nebezpečné pri pôrode a pre bábätko? Ako to riešiť? (Mám to na vnútornej strane pyskov a sú to také 3 bodky, vyzerá to ako zrazená krv, ako od holenia).

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je nutné gynekologické vyšetrenie. Takto sa Vám bez videnia nálezu neviem vyjadriť. Genitálne bradavice sú za istých okolnosti dôvodom viesť pôrod cisárskym rezom. Do pôrodu máte ešte nejaký ten čas. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť.