Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pravdepodobnosť otehotnenia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aká je pravdepodobnosť otehotnenia, keď som mala chránený pohlavný styk (použili sme kondom), no asi po 20 minút do mňa zase párkrát vnikol - už bez kondomu (myslím, že sa to nedá nazvať ani sexom, pretože vnikol do mňa asi 4-6 krát). Avšak, po prvom sexe sa nešiel vymočiť. Pohlavný styk som mala 29.6., najbližšiu menštruáciu očakávam 8.7., takže plodné dni mi mali končiť cca 27.6.... Preto sa chcem opýtať, či je veľká pravdepodobnosť otehotnenia zo zvyškov spermií v tomto prípade. Pre istotu som zobrala po 24 hodinách tabletku Escapelle. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Použití escapelle sa samozrejme riziko otehotnenia znížilo
    s odstupom času si určite urobte teh.test
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Miminis

    Dobry den prosim vas ak bolo dieta splodene od 5.11.2022 do 7.11.2022 kedy je predpokladany termin narodenia a je to dieta stale v ohrozeni je este v stave predcasnom? A mose opity na mol 38 rocny muz splodit dieta aka je tammpravdepodobnost otehotnenia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, žena je za daných okolností v 38. týždni tehotenstva, teda prakticky v termíne. Nejednalo by sa o predčasný pôrod, teda nebol by to z tohto hľadiska rizikový pôrod. K tomu, ako veľmi alkohol ovplyvňuje pamäť a správanie sa Vám neviem vyjadriť, nakoľko je to veľmi individuálne. V stave silnej opitosti je však pravdepodobnosť ejakulácie pomerne malá.

  • Pravdepodobnost otehotnenia

    , Autor: luciav

    Dobry vecer,

    chcela by som vediet ci je velka sanca, ze mozem byt tehotna. S manzelom sme mali nechraneny styk bez ejakulacie teda nespravil sa do mna a nasledne po ejakulacii uz sme nepokracovali v styku. Ja som ale tento mediac bez antikoncepcie vzhladom, ze prechadzam na iny druh a cakam na MS.

    Problem alebo teda aspon myslim, ze je v tom, ze ovulaciu som mala cca 40hodin pred stykom ( myslim si na zaklade bolesti v podbrusku a spinenia a trosky krvy vo vytoku). Mam asi prvu ovulaciu po kojeni a predchadzajucej antikoncepcii takze neviem ani aku dlzku cyklu mam ani kedy by ovulacia mala byt.

    Za 18 hodin po styku som preistotu uzila tabletku po. Mame uz dve deti takze tretie neplanujeme, tehotensky test si mozem spravit preistotu uz po 10dnoch odstyku? robila som si aj ovulacny test po par hodinach po styku, ten bol negativny ale neviem ci uz po ovulacii a ak ano kolko ukazuje este pozitivitu.

    Je sanca na otehotnenie vysoka ked bol styk bez ejakulacie, uzila som tabletku po a este rpavdepodobne styl bol 40hodin po ovulacii? Dakujem za nazor

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ak ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie včas a správne, pravdepodobnosť tehotenstva je pomerne malá. Záleží však od druhu užitého preparátu núdzovej antikoncepčnej tabletky, ako aj od toho, či už k ovulácii došlo alebo nie. Tehotenský test nemá zmysel realizovať tak skoro. Vo všeobecnosti sa odporúča tehotenský test realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade ťažkostí, či nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: nessax

    Dobrý deň, s priateľom som mala pohlavný styk. Tesne pred ejakuláciou ho dal zo mňa von ( nebola použitá ochrana ) keď ho vytiahol tak hneď ejakuloval. Je tu nejaká možnosť že mi mohol dať nechtiac kvapky lásky do tela ? A jaká by bola pravdepodobnosť otehotnenia. Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť jednoznačne nedá. Bez ohľadu na to, či došlo alebo nedošlo k ejakulácii do pošvy.

  • Otehotnenie po menštruacií

    , Autor: Raduš 211

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať či je možné otehotnieť jeden deň po menštruácií či že, v neplodné dni keď sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk s tým ze sa urobil do mňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hoci je pravdepodobnosť otehotnenia nižšia, nie je nulová a tehotenstvo sa tak s určitosťou vylúčiť nedá.

  • Rada

    , Autor: micula

    Dobrý deň Dnes 2.4 mi.končí menštruácia ktorý deň bi bol.možný na otehotnenie .Prosím vás.kolky deň po skončení menzesu začína ovuláciA Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť, odporúčam pravidelný nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát týždenne. Za predpokladu pravidelného a 28. dňového cyklu nastáva ovulácia na 14. deň. Najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia je od 10. - 16. dňa cyklu, ale skúšať začnite už teraz.