Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zmizlo mi tehotenské bruško 17tt

    , Autor:

    Dobrý deň, mám 29rokov, 5ročnú dcéru a teraz som v 17tt. Som na rizikovom kôli zamdlievaniu a tvrdnutiu maternice aj preto lebo som pred 1,5rokom potratila a dcéra bola horko-ťažko donosena(od začiatku tehotenstva jej nedávali nádej).
    Pri dcére mi brucho začalo rásť až v 6mt ale pri tomto tehotenstve som si nezapla nohavice už v 14tt, vraj je to normálne, maternica si pamätá..... Posledný týždeň som mala brucho tak viditeľné, že sa dcérka začala vypytovať a dnes ráno zmena. Brucho je fuč. Vojdem sa do nohavíc, brucho je skoro ploché. Posledný týždeň som nemala kŕče ani ma nezdúvalo, dokonca nepociťujem nevoľnosť a mdloby, nekrvácala som dokonca sa cítil lepšie ako doteraz.... Kontrolu mám až o 2t, prosím vysvetlite mi čo sa so mnou deje.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekedy sa stáva, že na začiatku tehotenstva sú príznaky tehotenstva viditeľnejšie, od nevoľnosti, bolesti prsníkov, nafúknutého bruška, ... Tieto príznaky môžu pretrvávať individuálne dlho a potom môžu úplne vymiznúť a následne bruško začne rásť so zväčšujúcim sa plodom a zväčšujúcou sa maternicou. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti v zmysle bolestí v podbrušku, krvácanie, ... nemusíte sa znepokojovať. Objektívne však neviem zhodnotiť situáciu. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, v prípade potreby aj skôr, ako máte dohodnutú návštevu. Skonzultovať sa dá stále.