Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • pichanie v podbrusku

    , Autor: beata116

    dobry den, uz treti den, mam silne bodave bolesti v podbrusku... som tehotna na zaciatku 7 týzdna.. dnes rano som nevedela ani vstat, picha ma tam aj ked lezim aj ked si sadnem a hybem sa... niekedy aj na dotyk... moja gynekologicka mi nezdvíha tak neviem ci mam ist na pohotovost alebo to nieje nic zle. prosim poradte mi.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    skúste si v lekárni kúpiť magnézium 500 mg dajte si dve tabletky naraz, ak bolesti budú pokračovať resp. sa pridruží krvácanie môže ísť o hroziaci včasný potrat. Preto odporúčam kľud na lôžku a užívanie spomínaných tabliet, ak to nezaberie navštívte lekára.

Podobné otázky

  • Pichanie v podbrušku 12 tt

    , Autor: Mice169

    Dobrý deň. Viem, aké je ešte normálne pichanie či bolesť v podbrušku ale toto je pre mňa úplne nové. Ráno som vstala a pri každom kroku ma tak nepríjemne pichlo najmä na pravej strane podbruška, až som musela zastať. Asi do polhodiny som to rozchodila ale stále to je bolestivé, vždy keď urobím krok ináč keď sedím, ležím mi absolútne nič nieje . Aj ked stojím som ok, akonáhle urobím krok pichá ma to až zospodu k pravému podbrušku. Viete mi to vysvetliť? Nemám žiadne krvácanie, ani výtok. Som v 12 tt všetku krvné výsledky a genetické testy sú ok. Od 7 tt beriem duphaston a Ascorutin kvôli hematómu, ktorý už je zanedbateľný. Môže ísť o nejaký natiahnutý sval? Mala by som podľa vás zájsť za lekárom? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo spôsobuje naťahovanie väzov závesného aparátu maternice. Občas sa môže vyskytnúť pichanie po stranách podbruška, ako aj pichanie v pošve. Nemusí sa jednať o nič vážne, ale takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak budú bolesti v pravom podbrušku pretrvávať, bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odporučí na chirurgické vyšetrenie, či sa nejedná napríklad aj o slepé črevo. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Pichanie v podbrušku a bolesť krížov

    , Autor: Sereia95

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, či je normálne, že ma v 27 tt. bolí v podbrušku. Bolesť je ako pri menštruácii. Taktiež pociťujem bolesť v krížoch. Krvácať nekrvácam. Bolesť pociťujem hlavne v noci. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako menštruačné bolesti v podbrušku. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsiť môžete magnézium. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Áno či nie?

    , Autor: Kajikiwi

    Dobrý deň. S pratielom sme rozmýšlali nad babätkom.
    24. Sme to skusili ze to necháme na nahodu ked ze mi zacinala podla aplikácie ovulacia…No prídem k problemu prve dva dni som mala pichanie v podbrusku na lavej strane to by sa dalo ešte prežiť včera som mala klud no dnes neskutočná bolesť tak som si musela lahnúť aby to prešlo… menštruácia mi má začať az 12.8… moja otázka znie je možné že to bude tehotenstvo alebo iba predmenštruačne bolesti? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pichanie

    , Autor: Evanja

    Dobrý deň pán doktor, momentálne som 29+0tt, mám časté nutkanie na močenie pri močeni bolesti necítim, niekedy mám pocit že ma celý spodok páli (väčšinou ráno pred sprchou). Moč som mala negatívny. Okrem toho mám aj pichanie v podbrušku (nad ochlpenim). Čo to môže znamenať? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, takže dochádza k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môžete pociťovať ako pichanie po stranách podbruška, či v pošve. Tým, že sa maternica zväčšuje sa zmenšuje objem možného naplnenia močového mechúra, ten už sa nevie naplniť tak, ako doteraz a s rastúcim bruškom to bude ešte menší objem, preto je potrebné chodiť močiť častejšie, tzv. skusmo, nie až vtedy, keď budete mať nutkanie. Ak bolo vyšetrenie moča negatívne, nemusí sa jednať o infekciu. Nepoznám žiadne bližšie informácie, ale ak ste napríklad po cisárskom reze, daná oblasť môže byť tiež citlivejšia. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Duch na teste a cysta

    , Autor: Megy93

    Dobry den,chcem sa spytat,pred tyzdnom mi dr zistil tenkostennu vodovu cystu na pravom vajecniku,nepovedal aka velka ale mala som silne bolesti.Bolesti o dva dni ustupili.Pocitujem bolestivost prs a obcasne pichanie v podbrusku.Menstruacia ma prist zajtra 18.2. No dnes som skusila urobit test a bola tam velmi slaba druha ciarka.Moj gynekolog tvrdi ze to moze byt aj z tej cysty.Aky je Vas nazor prosim? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin falošne pozitívneho tehotenského testu môže byť viacero. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, nálezy, či výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG.