Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pichanie v podbrušku 12 tt

    , Autor: Mice169

    Dobrý deň. Viem, aké je ešte normálne pichanie či bolesť v podbrušku ale toto je pre mňa úplne nové. Ráno som vstala a pri každom kroku ma tak nepríjemne pichlo najmä na pravej strane podbruška, až som musela zastať. Asi do polhodiny som to rozchodila ale stále to je bolestivé, vždy keď urobím krok ináč keď sedím, ležím mi absolútne nič nieje . Aj ked stojím som ok, akonáhle urobím krok pichá ma to až zospodu k pravému podbrušku. Viete mi to vysvetliť? Nemám žiadne krvácanie, ani výtok. Som v 12 tt všetku krvné výsledky a genetické testy sú ok. Od 7 tt beriem duphaston a Ascorutin kvôli hematómu, ktorý už je zanedbateľný. Môže ísť o nejaký natiahnutý sval? Mala by som podľa vás zájsť za lekárom? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo spôsobuje naťahovanie väzov závesného aparátu maternice. Občas sa môže vyskytnúť pichanie po stranách podbruška, ako aj pichanie v pošve. Nemusí sa jednať o nič vážne, ale takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak budú bolesti v pravom podbrušku pretrvávať, bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odporučí na chirurgické vyšetrenie, či sa nejedná napríklad aj o slepé črevo. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.