Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,337 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Magne B6

    , Autor: didinka11

    Dobrý deň,
    od 34. týždňa užívam Magne B6 3x 2 tbl. Gynekológ mi to nasadil kvôli tomu,že som bola v 34. týždni hospitalizovaná kvôli kŕčom v podbrušku, ale odvtedy kŕče nemám. Teraz som v 37. týždni a malé je otočené dole hlavičkou. Doktor dokonca povedal,že možno sa to behom tohoto týždňa narodí. Síce sa ešte neotváram a ani krčok nemám skrátený. Chcem sa opýtať,či mám ďalej užívať to Magne B6 alebo ho už môžem vysadiť. A ešte by som sa chcela opýtať,či už môžem začať piť čaj z ostružiny malinovej.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    magne B6 môžete vysadiť. Čaj z ostružiny už piť môžete, jeho efekt je však otázny. Každopádne však neuškodí.

Podobné otázky

  • Vitamin B6

    , Autor:

    Dobry den, prosim vas viete mi poradit?
    Bojim ci som neuskodila babatku s B6 vitaminom.

    Od zaciatku tehotenstva som zacala uzivat magne b6 lebo ze sak vitamin a v tehotenstve sa berie magnezium.

    Posledne asi tri mozno styri tyzdne ma pichalo pod bruchom tak mi kazal gynekolog zvysit davku magnezia...takze som zacala uzivat magne b6 2x denne...lenze tym padom som zvysila dvojnasobne aj B6.

    A co je najhorsie vsimla som si ze aj femibion ktory uzivam tiez od zaciatku tehotenstva obsahuje B6..

    Prosim vas nemohla som tym nejako ublizit babatku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate MagneB6 v dávke 2x1 tabletka a Femibion 1x denne, nepoškodíte si. Nemusíte sa obávať. Vhodnejšie by ale bolo namiesto Magne B6 užívať MagneROT.

  • Dvojčatá

    , Autor: Žaneta

    Dobrý deň, ležala som v nemocnici koly tomu že som skrvacala a zistili mi že mám hematóm vo veľkosti 3,5cm ktomu mám placentu uloženú celkom nízko a skrátený krcok na 1,5cm .už som doma a nekrvacam len mi nasadili gujaracin a magne b6.Som ešte len v 17 týždni a mám strach,či detičky donosim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo s dvojčatami je stále rizikové už od jeho začiatku. V 17. týždni hovoriť o nízko uloženej placente je predčasné. Treba myslieť pozitívne a počítať deň po dni. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa alebo zdravotnícke zariadenie, kde ste boli hospitalizovaná.

  • čaj v tehotenstve

    , Autor: Domini

    Dobrý deň pani doktorka,

    chcela by som sa spýtať na Váš názor, či je možné v tehotenstve (som 27tt) piť čaj z valeriány lekárskej, alebo z ľubovníka bodkovaného - pri pocitoch úzkosti a nervozity. Niekde sa dočítam, že áno, niekde sa dočítam, že nie.
    Antidepresíva chápem, že sa neodporúčajú, ale naozaj si tehotné ženy nevedia nijak pomôcť ani prírodnou formou??? sú čaje také škodlivé pre bábätko?

    (magne B6 forte beriem, to nepomáha)

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nemyslím si, že nejaký lekár vám čaj jednoznačne doporučí, skôr si myslím, že nie
    ak potrebujete nejaké preparáty na upokojenie, skôr siahnite po nejakých homeopatikách
    s pozdravom

  • Placenta 3,5cm od vnutornej bránky v 32.tt

    , Autor: Vicky

    Dobrý deň, na 31/3tt vysetreni mi bolo zistené, že placentu III. mám 3,5cm od vnutornej bránky. Malý je ešte v polohe koncom panvovým. Váži 1870g. V 20.tt u mna bola vykonaná aj preventivna serkláž z dovodu dg. placenta praevia centralis. Moj lekár mi predpisal magne b6 3x2 až do nasledujuceho ultrazvuku, ktorý bude 35/3tt. Moja otázka by bola:
    - či podla Vás môžem rodiť prirodzenou cestou - ci sa moze este poloha placenty zmeniť na dostatočnu vzdialenosť?
    - do kedy by sa mal malý otočiť?
    - či placenta III - znamená zrelosť placenty? Ak áno, nie je to priliš skoro v 32.tt?

    Dakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak bola placenta previa cenrálne a prekrývala celú bránku je zaujímavé. že polohu už zmenial, s rastom maternice sa môže ešte vzdialiť, závis od vyščetrenia v TP
    plod sa môže otočiť a meniť polohu i v deň pôrodu
    áno jedná sa o staršie hodnotenie podľa Granna, často je však chybné a pokiaľ sa nejdná o nejký výrazne patoligický nálezl, zrelosť placenta ako taká vás ani plod neohrozuje
    s pozdravom

  • železo

    , Autor: bogancs

    Dobrý večer,chcem sa opýtať som v 35.týž.a môj gyn. mi vypisal maltofer fol,no v lekárni mi povedali,že tehotenské vitamíny,ktoré som brala doteraz už nech neberiem lebo maltofer obsahuje dostatok železa a kyseliny listovej a aby toho nebolo veľa.Ja som brala vit. ladeevita. Maltofer som začala brať od 2.januára raz denne a tie vitamíny som vynechala,zvyknem si dať ešte magne b6.Neviem je to v poriadku že som tie vit. vynechala? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    vitamíny už nemusíte brať ďalej, ak máte pestrú stravu , je to úplne zbytočné, železo si dajte vo forme maltorefu ako vám predpísal lekár-preparát je spolu s k.listovou, čiže nemusíte nič naviac užívať
    magneB6 môžte tiež, vysaďte v 38tt.
    s pozdravom