Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť podbruška a chrbta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,som v 31+2tt,druhorodička.Chcem sa spýtať či je v norme keď cítim bolesť podbruška ako pri menzese,aj cez deň aj v noci,pridali sa k tomu aj bolesti krížov,kostrč(tá má bolieva často mala som úraz pred 2rokmi)popichava ma aj do podbruška občas.Bruško občas tvrdne ,ale Max. 5krat do dňa.Uživam magne B6 Forte 2x1 . Poradňu som mala pred 10dňami,krčok aj všetko bolo úplne v poriadku.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa Vám každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako tlakové, či pichavé bolesti po stránkach podbruška, ako aj pichanie v pošve. Kostrč sa začína odsúvať dozadu, to je tiež normálne. Ak ste mali úraz v zmysle pádu na chrbát, či narazenie kostrče, môže to byť príčinou intenzívnejších bolestí kostrče. Ak boli výsledky všetkých vyšetrení a nálezy v poriadku, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. Magnézium si môžete navýšiť na 3x1 tabletku. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.