Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,761 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • otázočka

    , Autor: Ivuska2463

    Dobrý deň pani doktorka, mám k Vám menšiu prosbu, chcem sa informovať, som v 9tt s tým že si pichám fraxiparine preventívne kvôli potratom ktoré som prekonala a na vyšetreniach mi absolútne nič nezistili.Včera sa mi stala taká vec, že môj malý skoro 3 ročný chlapček ma nechtiac kopol do bruška...mám maternicu uterus bicornis a bábo sa nachádza v ľavej časti maternice, kopol ma do pravej časti a to tam dole približne v úrovni kde robia cisársky rez ale viac pri kosti pri boku, nebol to silný kopanec ale zľakla som sa a trochu som to pocitila...myslíte že by som sa mala niečoho obávať?že hrozi niečo bábätku?2.1. malo 1,5 cm takže bolo všetko v poriadku aj teraz je, ani ma nič neboli ani nekrvacam, môže to spôsobiť ten kopanček nejaké následky??poradte mi prosim vas čo si o tom myslíte?dakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    myslím si, že sa nemusíte obávať, plod je uložený v nestlačitelnej tekutine takže si nemyslim, že by bolo úderom priamo ohrozené. Na druhej strane niekedy pri náraze dochádza k tvorbe hemátomov, krvých zrazenín, a zakrvácni, ktoré môžu spôsobiť čiastočné alebo úplne odlúčenie plodového vajca, no v takom prípade sa to zväčša prejaví krvácaním aj navonok. Samozrejme nič nie je 100%, ale takýto úder nepredpokladám, že by ohrozil vaše tehotenstvo.

Podobné otázky

  • Bylinkový čaj +posilnenie imunity

    , Autor:

    Dobrý večer som v 36.tt a mam pocit, že moje horné dutiny s ktorými mam problém každý rok sa zapaluju. Pred tehotenstvom som to riešila bylinkovými čajmi takže ci môžem požívať v menšej dávke a slabšie odvary z:
    materinej dúšky (1 šálka každý 2 deň)
    Lipa
    Šípky
    Echinacea a z týchto troch 1-2 šálky denne?
    A salviu len na vykloktanie?
    A ešte jedna otázočka dostali sme peľové zrnká môžem denne zjesť 1kavovu lyžičku?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čaje so spomínaných byliniek môžete piť. Peľové zrnká by sa nemali konzumovať hlavne v I. trimestri. Nemám s nimi skúsenosti, preto sa Vám neviem vyjadriť, ak však nemáte alergiu, myslím si, že Vám neuškodia. Je to skôr otázka na ľudí, ktorý sa týmito produktmi zaoberajú.

  • Babo tlaci dole + placenta

    , Autor:

    Dobry den pan doktor. Som v 30tyzdni. Dnes som bola u lekarky na kontrole.
    Hrdlo vraj drzi ale v knizke je zaznamenane zr sa skratilo v priebehu mesiaca z 2,5 na 2. Ale vraj je to v poriadku. Ale mam mat kludovy rezim kvoli tomu ze babatko sa dost tlaci dole. Ci je to nieco nebexpecne? Co sa tyka problemov sem tam tvrdne brucho ale bez bolesti, to som odkonzultovala.
    Este jedna otazocka ako som pisala v 23 tyzdni som mala placentu nizko, nasledne v 27 tyzdni uz bola vyssie, vraj je to v poriadku. Teraz v 30tyzdni je napisane plac.p.stena fp I. PV. Viete mi poradit co to asi znamena ? Nakolko ma zaskocilo to tlacenie babatka som sa ani nespytala ako to vyzera s placentou.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, 2 cm dlhý uzavretý krčok je v 30. týždni v poriadku. Čo sa týka placenty, je popisovaná jej lokalizácia a dozretie. Dodržujte odporúčania. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zinnat 500

    , Autor:

    Dobrý deň,prosím vás o radu.V stere mi bola zistená baktéria klebsiella a som v 21 týždni tehotenstva. Doktorka mi predpísala Zinnat 500 každých 8 hodín.Nie je to veľa?Môže tá baktéria poškodiť babetko? A ešte jedna otázočka- či je prenosná či ju môže dostať partner ?kedže ma tiež problémy.Nepotrebuje aj parter liečbu?Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, antibiotiká Vám boli predpísané v štandardnej dávke. Bakteriálna infekcia môže spôsobiť predčasné otváranie krčka a tým aj predčasný pôrod, ako aj infekciu plodových obalov pri prestupe baktérii do maternice. Áno, pri pohlavnom styku môže byť infikovaný aj partner. Ak má partner ťažkosti, odporúčam návštevu urológa. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pychanie v podbrušku

    , Autor: Michaela

    Nie nie nekrvacam len ma to pycha tak v strede ale tak ze začne potom to prejde a potom zase a tak. Mňa od začiatku zvykne bolieť mam aj magnerot na to ale pychat ma to nezvyklo len dnes to tak začalo. A ešte otázočka fakt ze veľmi veľa cikam to je tiež v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, častejšie močenie je počas tehotenstva normálne. Ak nemáte ťažkosti s močením, štípanie alebo rezanie počas močenia a doterajšie výsledky boli v poriadku, nemusíte sa obávať. Závisí aj od príjmu tekutín. Ak vypijete väčšie množstvo tekutín, močenie bude častejšie. Ak vypijete viac ako 4 litre tekutín denne a hneď to vymočíte, treba to odsledovať a skontrolovať. V tehotenstve je príjem tekutín zvýšený, počas tehotenstva sa ale môže rozvinúť aj Diabetes insipidus, hoci je to dosť zriedkavé. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ueroplazma

    , Autor: Michaela

    Ďakujem vám za odpoveď. A ešte otázočka môže to ublížiť bábätku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, embryu to v tomto týždni tehotenstva neublíži.