Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hluk v tehotenstve a progestenelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň,

    dnes som musela prejsť okolo robotníkov ktorý práve vŕtali asi priklepovou vŕtačkou (105dcb??) musela som popri nich prejsť a asi 2-3 minútky byt v miestnosti kde vŕtali. Snažím sa vyhýbať veľkému hluku, veľmi s bojím že bábätku v brusku sa mohlo niečo stať či nemohlo ohluchnut a tak. Je možné že dieťatko pre veľký hluk môže ohluchnut. (Som v 8 mesiaci) Nevedela som kedy prestanú vŕtať a robotníci neboli veľmi ohľaduplný, bolo im to viac menej jedno.

    A ešte jedna otázočka pri vkladani progestenelle sa sem tam vyskytne stúpanie je možné že ide o nejakú alergiu? Nestipe stále len sem tam. Je možné že v prípade alergie je ohrozené dieťatko v brusku. Alebo ide len o môj nepríjemný pocit?

    Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že krátky pobyt v hlučnejšom prostredí by malo negatívny vplyv na tehotenstvo. Podľa mňa sa nemusíte obávať. Čo sa týka štipania pri vkladaní Progestanelle, môže sa občas vyskytovať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.