Takmer sa nenarodil: Lekár zachránil život môjmu synovi

Z vašich listov: Veronika Balogova | 8. február 2023
Lekár zachránil môjmu synovi život

Ležala som a nechápala, čo sa to vlastne stalo, ako mohlo dôjsť k takému omylu. Prišla by som o dieťatko!

Tehotenstvo po siedmich rokoch snaženia

Náš príbeh sa začal v marci 2021. Všade zúrila epidémia, to, že by som mohla byť tehotná v tak nepríjemnom čase, mi ani nenapadlo. Celých sedem rokov sme sa totiž neúspešne pokúšali o bábätko, keď mi meškala menštruácia, myslela som si, že mi cyklus narušil covid

Gynekologička mi však potvrdila tehotenstvo, len nejaký tretí týždeň. Ubehli ďalšie dva a ja som dostala silné bolesti do podbruška, bola sobota, tak sme  utekali sme na najbližšiu pohotovosť. Vyšetril ma starší lekár, bolo to veľmi bolestivé a nepríjemné, povedala by som, že až neúctivé. Horšie bolo však to, čo vyslovil. Plod je mimo maternice a musím hneď na zákrok. Bola som v šoku. 

Uvažovala som, čo s tým, v hlave mi bežalo, že moja gynekologička predsa nič také nevidela, nemala som v neho dôveru. Podpísala som papier na vlastnú zodpovednosť a išli sme domov.

Je to mimomaternicové tehotenstvo? 

Prežila som doma nedeľu a v pondelok som utekala za svojou lekárkou, skonštatovala, že podľa papierov, ktoré som mala z pohotovosti, má lekár pravdu a na zákrok musím. Už som neprotestovala, ale zvolila som ružinovskú nemocnicu, akosi som k nej mala väčšiu dôveru. Išla som teda na vyšetrenie do Ružinova a potvrdenie verdiktu mimomaternicového tehotenstva. 

Gynekológ Jozef Záhumenský: Stal sa obrovský omyl!

Po vyšetrení som čakala, že mi dá lekárka vypísané papiere rovno na zákrok, no nestalo sa tak. Čosi sa jej nepozdávalo a poslala ma na desiate poschodie za doktorom Záhumenským . Bol veľmi zaneprázdnený, tak som čakala dlhšie. Napokon ma vyšetril, nič nepovedal a zároveň poslal na 3D sono.

Na výsledky sa prišiel pozrieť a len krútil hlavou, pustili mi tlkot srdiečka môjho dieťatka, ktoré bolo presne tam, kde má byť. Ležala som a nechápala, čo sa to vlastne stalo, ako mohlo dôjsť k takému omylu. Prišla by som o dieťatko, ak by som poslúchla lekára na pohotovosti. Podľa slov doktora Záhumenského nie je možné, aby bolo v sobotu dieťatko na inom mieste, ako v pondelok ????. Bol pobúrený tým omylom. To hovorí asi za všetko. Objednal ma k sebe na kontrolu asi o týždeň.

Môj šok vystriedala obrovská radosť a vďačnosť, že som sa po mnohých lekároch dostala práve k nemu. Zachránil môjho syna.  Keď som vyšla z ambulancie, mama videla, ako sa usmievam. Lekár, ktorý mi robil sono jej povedal, že ak všetko dobre dopadne, tak 25.12.2022 bude stará mama.

Doktor Záhumenský zachránil život môjmu synovi

Mám syna. ĎAKUJEM!

Dnes sa tešíme z krásneho, zdravého a až príliš živého chlapčeka Rolandka. Mamičkám odporúčam, aby konzultovali svoje zdravie a zdravie svojho dieťatka s viacerými lekármi, ak by som sa nedostala k doktorovi Záhumenskému, nemala by som dnes syna. Veľké ďakujem! 

Veronika Balogova

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: