Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dojcit pocas tehotenstva?

    , Autor: odbornik6

    Dobry den prajem, pani doktorka!
    Poprosim Vás o radu, mám 2 otázky.
    1. Mám 11 mesacné dietatko, a minuly tyzden sme zistili, ze cakám druhé bábo. :) Samozrejme sa velmi tesime, aj sme boli na to uz pripraveni. Len teraz neviem, ci mozem nadalej dojcit, alebo mám prestat??? Pravdupovediac moj gynekológ mi hovoril, ze mám s tym prestat, ale ja nechcem... Velmi rada kojim, a moja malá este nie je pripravené na to aby som prestala. (ani ja)
    2. Pravdepodobne som v 6 tyzni tehotenstva, a o dva tyzdne mám letiet do Brusselu. Je to nebezbecné na bábatko, alebo mozem letiet? Ak pojdeme autom, je to 12 hodin cesty, lietadlom hodina a pol... maximálne...
    Prosim o radu. Velmi pekne vopred dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    často sa stretávame s názorom obvodných gynekológov, ktorí nedoporučujú dojčiť počas tehotenstva. V podstate ak, ak sa jedná o fyziologickú graviditu, teda tehotenstvo kedy je všetko v poriadku, tak nie je dôvod aby sa v dojčení prestalo.
    Čo sa týka letu, pred letom skontrolujte či je všetko v poriadku u gynekológa, nech vám urobí sono a ak bude všetko ok tak môžete letieť. Šťastnú cestu a gratulujem k tehotenstvu!