Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti v spodnej časti chrbtice

    , Autor: steva

    Dobry den pani doktorka chcem sa opytať už davnejšie mam problemy s bolosťami teda seknutim v spodnej časti chrbtice vlastne ako sa konči tak kosť už skoro na zadku niekedy ked sedim alebo si lahnem a sa chcem postaviť tak ma tak sekne že sa nemožem postaviť a ja to bolest pri ktorej mi až slzy vyjdu musim počkať kym to prejdem a až tak sa postaviť . Som v 12 tt a je to moje druhe tehotenstvo v prvom som to nemala je potrebne navštiviť neurologa a može to sposobovať problemy pri porode alebo je radšej lepšie odporučiť cisarsky rez aj prvy bol cisarsky rez z inych zdravotnych problemov. Zatiaľ som u neurologa nebola. Bojim sa že by ma tak mohlo seknuť pri spontanom poorde a sa ani nepohnem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bolo by vhodné navštíviť neurológa, aj z pohľadu terapie bolesti aj z pohľadu možnosti rodiť vaginálne, aby sa k tomu vyjadril. Je veľká pravdepodobnosť, že aj ďalší pôrod bude cisárskym rezom.