Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ci možem by tehotná ked sme mali pohlavný styk asi 2-3 dni pred menzesom.. Menstruácia mi mešká asi 3 dni.. Manžel mi hovorí že mi môže meškať aj zo stresu, boli sme s malym asi 2 týždne dozadu v nemocnici, trochu stresy a tak ale neviem.. Pobolieva ma trochu aj v podbrušku ako keby som mala dostať menzes ale zatial nic.. Neviem ci si mam urobit test alebo je este skoro? Dakujem za odpoved.. Janka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tehotenské testy sú spoľahlivo pozitívne ak sa robia v čase vynechania menštruácie, to znamená približne po 2 týždnoch od oplodnenia, modernejšie tehotenské testy sú pozitívne už za 7-10 po oplodnení. Vo vašom prípade, ak predpokladáte že ste otehotneli 2-3 dni pred menštruáciou to nemá zmysel, pravdepodobnosť že ste tehotná je menšia vzhľadom na fázu cyklu ale vylúčiť sa to nedá.

Podobné otázky

  • Môžem byt tehotná?

    , Autor: Ale02

    Minuly týžden 10.2. Som mala pohlavny styk s priatelom. Použili sme pharmatex aj kondóm. Prvý krat ho vytiahol a ejakuloval do kondomu. Išiel sa vymočiť, utreli sme si ruky, o cca 15 minut sme natiahli ďalsi kondom. Znova neejakuloval do mňa ale na brucho. Môžem byť tehotná? Mešká mi menštruácia ( mám nepravidelmy cyklus) a aktuálne mám špinenie 2hý deň ( včera ma prstoval silnejšie priateľ) mám sa obávať tehotenstva ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a teda predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Počínajúce špinenie môže byť aj začiatok menštruácie. Príčin však môže byť viacero. Odsledujte si to.

  • Sex

    , Autor: Veronika2801

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás kvôli názoru... Dňa 31.12 som večer mala nechránený sex a ejakulat bol vystrieknuty mimo mňa... Muž si penis neumyl išli sme spať... Na ďalší deň ráno bez vymočenia či umytia penisu sme mali nechránený sex.. Moja otázka znie... Môžem byť tehotná? Dňa 3.1 večer som užila "tabletku po".. Aká je šanca že budem tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ak ste stihli užiť tabletku núdzovej antikoncepcie, ktorá má účinnosť do 72 hodín od styku, pravdepodobnosť tehotenstva je malá, ale nie nulová. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Lululucy

    Dobry den. 5.7. mi skončila normalna menstruacia ako stale. Priblizne od 15.7. mi zacalo byt zvlastne. Trosku zle na zaludku a sem tam ma boli v podbrusku. Taketo priznaky som mala v prvom tehotenstve.
    Problem je ten ze ja beriem antikoncepciu a zaroven s manzelom pouzivame aj kondom.
    Je mozne ze napriek tomu by som otehotnela? Test som si nerobila.
    Mozno sa mohlo stat ze som vynechala tabletku,ale kondom pouzivame vzdy.
    Dakunem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva extrémne malá. Bolo by extrémne raritné, ak by došlo k dvojnásobnému zlyhaniu antikoncepcie. Príčin ťažkostí môže byť viacero, nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Mozem byt tehotna?

    , Autor: Saxana12345

    Dobry den, chcem sa spytat. S partnerom sme nemali styk, ale uspokojili sme sa na sebe cez oblecenie. Bolo vidiet, ze ejakulat mu presiakol cez nohavice. Ja som na nom este cca 20 min sedela, mala som na sebe spodne pradlo a rifle, ale jeho “mokrost” som citila. Je tu podla vas moznost, ze sa nieco stalo aj napriek tomu, ze sme boli obleceni? Dakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností tehotná nebudete, nemusíte sa obávať.

  • Menzes

    , Autor: Bozena833

    Dobrý deň môžem sa spýtať, vyšli mi dva pozitivne testy , mešká mi to 5 dní no dnes má pobolieva pod brucho ako pri ms môžem byť tehotná? Keď začnem krvácať mám to brat tak že som potratila?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak Vám vyšli dva pozitívne tehotenské testy, s s najväčšou pravdepodobnosťou ste naozaj tehotná. AK dôjde ku špineniu, či zakrvácaniu, nemusí sa jednať o potrat. Špinenie, najčastejšie hnedou krvou, či krvácanie sa môže vyskytovať do 16. týždňa tehotenstva ako dôsledok tvorby cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.