Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problémy s otehotnením

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    už rok sa s manželom snažíme o bábätko, ja mám PCOS a manželovi so spermiogramu vyšlo že ma cca 12 miliónov spermií a ma zlú morfológiu, ma ich 0,8% normálnych inak zle. Plus ich ma spomalené, nasadilu mu kotvičník a profertil a o 2 mesiace mame ísť na kontrolný spermiogram, myslite si že je tam šanca mať dieťa prirodzenou cestou? Že sa po vitamínoterapii upravia hodnoty? Alebo len umelé oplodnenie? Nechceli by sme ísť touto cestou . Ja užívam tiež kotvičnik a inofolic.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermiogram sa môže s odstupom 2 až 3 mesiacov meniť. Neviem Vám povedať, či sa upraví až natoľko, že bude šanca na spontánne otehotnenie. Ak nie, budete odoslaná do centra asistovanej reprodukcie, kde Vám vysvetlia možnosti a stanovia ďalší postup.

Podobné otázky

  • Ryeqo a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, či môžu byť nejaké problémy s otehotnením po užívaní ryeqa. Liek som užívala na myóm (z vonkajšej strany maternice smerom k močovému mechúru) 1,5 roka. Vo februári som ho vysadila z dôvodu snahy o bábätko. Zatiaľ sa nám nedarí. Cyklus sa mi obnovil do 2 mesiaca. Doktor vraví, že je všetko v poriadku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že liečba myómu by mala nejakým spôsobom aktuálne ovplyvniť otehotnenie. Ak sa Vám po 5 mesiacoch nepodarilo otehotnieť, naozaj sa nič nedeje. Ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, pokračujte v pravidlenom nechránenom pohlavnom styku 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu okrem obdobia menštruácie. Odsledujte si to.

  • Problémy s otehotnením po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p.doktor. Chcela som sa spýtať či je normálne,že po kyretaži nemôžem otehotnieť. Snažíme sa 3- krát do týždňa stále nie len v plodné dni,ale stále nič. Kyretáž som podstúpila v 11 týždni, pretože bábätku prestalo byť srdiečko. Mám 30 rokov a 2 detičky.S otehotnením som nemala nikdy problém vždy sa nám to podarilo na prvý krát, preto nerozumiem čo sa teraz deje. Od kyretaže ubehli 3 mesiace. Nemám žiadne problémy. Prvá menštruacia po zákroku bola prvý deň veľmi slabá a ostatné 2-3 už len špinenie. Ďalšia menštruacia sa zatiaľ nedostavila a to už mala byť pred týždňom. Tehotenské testy sú negatívne. Môže byť príčinou táto slabá menštruácia ? Lekárka mi na kontrole po kyrete iba povedala, že menštruacia by sa mala dostaviť, že nevidí v tom problém. No nejako sa mi to nepozdáva keďže prišla v takej intenzite ako prišla a druha zatiaľ vôbec nie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prvá menštruácia po zákroku môže byť rôznej intenzity. Môže byť iba vo forme párdňového špinenia, či slabého krvácania. Po zákroku sa odporúča počkať aspoň tri mesiace. Na otehotnenie nie je potrebná menštruácia. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Ako otehotnieť nedarí sa mi to

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň Môžete mi pomôcť snažím m sa mať dieťa ale nedary sa bola som pr ginekologovi pred rokom a pol povedal že naklonenu maternicu inak mám všetko v porajtku môžete mi pomôcť dakuem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nenašla žiadna príčina, ktorá by mohla spôsobovať problémy s otehotnením u Vás a spermiogram u partnera je v poriadku a za predpokladu, že máte nechránený pohlavný styk 2 - 3 krát týždenne, je vhodné porozmýšľať o návšteve centra asistovanej reprodukcie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Problém s otehotnenim

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, minulý rok som podstúpila operáciu, pri ktorej mi vybrali ľavý vaječník a zistili endometriozu. Už vyše roka sa snažíme o bábo a tento mesiac som mala nezvyčajný cyklus. Menštruácia mi začala slabým dvojdňovým špinením, následne sa mi spustila, ale len na dva dni. Okrem toho, začalo to všetko o týždeň skôr. Teraz som asi 4 dni po, až v tomto čase mi mal začať nový cyklus, po tých dvoch dňoch mi cyklus z minúty na minúty skončil. Skúšala som si robiť aj test, ale, žiaľ, negatívny. Je možné, že by som aj tak mohla byť ešte tehotná a dá zmysel opakovať test s odstupom pár dní? Keby došlo k oplodneniu, bolo to zhruba pred troma týždňami. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, endometrióza je zákerná, spôsobuje pomerne širokú škálu ťažkostí, od nepravidelného cyklu, bolestivej menštruácie, krvácania mimo cyklu, problémy s otehotnením, bolesti v podbrušku, ... Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Tehotenský test nemá zmysel realizovať každý druhý deň, ak ste aj tehotná, nezmeníte na tom už nič, ale včasne realizované tehotenské testy môžu byť falošne negatívne. Ak sa snažíte otehotnieť vyše roka neúspešne, je vhodné porozmýšľať o návšteve centra asistovanej reprodukcie.

  • Clostilbegyt, ovitrelle, duphaston

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať mam PCO, snažíme sa už rok, prve dieťa bez problémov, dr. mi nasadil na 3DC Clostilbegyt, následně som mala prísť na 13. DC na injekciu ovitrelle, len na injekciu, žiadne sledovanie folikulu, a potom na 16dc dacat brat duphaston, je to tak spravne, že to nebolo odsledovane, ci su tam nejake folikuly?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri snažení sa otehotnieť je dôležité mať nechránený pohlavný styk 2 - 3 krát týždenne. Nepoznám výsledky hormonálneho profilu, ani na základe čoho Vám bolo diagnostikované PCO a či sa jedná o PCO alebo PCOS. Folikulometria nie vždy má zmysel. Ak však naďalej budete mať problémy s otehotnením, vhodné bude pouvažovať o návšteve centra asistovanej reprodukcie. Príčin sekundárnej sterility môže byť viac. Takto Vám viac neviem povedať.