Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať je možné že žena otehotnie počas menštruácie? Snažíme sa o bábätko chcem sa spýtať ci existuje dáky gél na podporu počatia a v maternici spermie vydržia 5 dní je to pravda ale bez toho že žena sa nemôže sprchovať ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky, ak sa ovulácia prekrýva s menštruáciou, tehotenstvo sa vylúčiť nedá, no je pomerne nepravdepodobné. Ak má žena menštruáciu, krvácajúca maternica s menštruačnou drťou nie je veľmi schopná prijať oplodnené vajíčko. Ak však dôjde k oplodneniu ešte pred spustením menštruačného krvácania, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Neexistuje žiaden gél, ktorý by udržal spermi, najmä nie počas menštruácie. Sprchovanie na to nemá vplyv. Ak má žena nechránený pohlavný styk, po ktorom sa ide osprchovať, tehotenstvu nezabráni. Je to skôr otázka hygieny. Ak sa snažíte otehotnieť, praktizujete nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne a aj napriek tomu sa Vám nedarí otehotnieť po viac ako roku snaženia, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje potrebné vyšetrenia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Problémy s otehotnením

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    už rok sa s manželom snažíme o bábätko, ja mám PCOS a manželovi so spermiogramu vyšlo že ma cca 12 miliónov spermií a ma zlú morfológiu, ma ich 0,8% normálnych inak zle. Plus ich ma spomalené, nasadilu mu kotvičník a profertil a o 2 mesiace mame ísť na kontrolný spermiogram, myslite si že je tam šanca mať dieťa prirodzenou cestou? Že sa po vitamínoterapii upravia hodnoty? Alebo len umelé oplodnenie? Nechceli by sme ísť touto cestou . Ja užívam tiež kotvičnik a inofolic.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermiogram sa môže s odstupom 2 až 3 mesiacov meniť. Neviem Vám povedať, či sa upraví až natoľko, že bude šanca na spontánne otehotnenie. Ak nie, budete odoslaná do centra asistovanej reprodukcie, kde Vám vysvetlia možnosti a stanovia ďalší postup.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň aký je rozdiel medzi inofolic a inofolic premium?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, rozdiel je iba v prítomnosti alfa-laktalbumínu navyše v preparáte Inofolic Premium, teda látky, ktorá zlepšuje vstrebávanie inozitolu.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať na tieto dva produkty pomáhajú k oplodneniu keď sa snažíme o bábo Energy GYNEX bylinny extrakt
    1x30 ml, vyzivovy doplnok Aliver Nutraceutics Intense Fertility Gel 30 ml dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, základom pri snažení otehotnieť je praktizovať nechránený pohlavný styk aspoň 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Gynex kvapky užívať môžete, nepoškodíte si. Druhý spomínaný výživový doplnok nepoznám, takže sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň a existuje niečo na podporu tehotenstva dáke vitamíny alebo niečo iné čítala som o inofolice niečo také alebo čo pomáha ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete skúsiť užívať Femibion 1, ktorý obsahuje už aj kyselinu listovú, najlepšie 2 mesiace pred plánovaním tehotenstva.

  • Ryeqo a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, či môžu byť nejaké problémy s otehotnením po užívaní ryeqa. Liek som užívala na myóm (z vonkajšej strany maternice smerom k močovému mechúru) 1,5 roka. Vo februári som ho vysadila z dôvodu snahy o bábätko. Zatiaľ sa nám nedarí. Cyklus sa mi obnovil do 2 mesiaca. Doktor vraví, že je všetko v poriadku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že liečba myómu by mala nejakým spôsobom aktuálne ovplyvniť otehotnenie. Ak sa Vám po 5 mesiacoch nepodarilo otehotnieť, naozaj sa nič nedeje. Ak sú výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, pokračujte v pravidlenom nechránenom pohlavnom styku 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu okrem obdobia menštruácie. Odsledujte si to.