Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ružový výtok

    , Autor: L.....

    Dobrý deň.
    6.9. mi bol zistený potrat,následne zavedené 2tabletky,nechcela som kyretaz. 22.a 23.9. som mala slabý ružový výtok. Bolesti krížov a podbruška ako pred menzesom..aj podráždená nálada :-/. Potom deň nič. Ďalší deň výtok a trošku krvi a zas nič. Čo to môže byť? Ďakujem Menzes by mal prísť cca 6tyzdnou po ..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám bližšie okolnosti potratu, ďalšie informácie ohľadom zavedených tabliet, nálezy, či výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Otázka

    , Autor: Dianonym

    Dobrý deň včera som Vám poslala tu to otázku no ""Dobrý deň,chcela by som sa opýtať s partnerom máme nechránený pohlavný styk no už pol roka sa nám nedarí otehotnieť.6.05.2021 som dostala menštruáciu ktorá prišla o dva dni skôr trvala iba 4dni no bola oveľa slabšia ako mávam následne o dva dni som opäť spinila v ružovo bielej farbe no a 17.05(pondelok) som mala znova ruzovy výtok ale iba na toaletnom papieri úplne minimum..ovulacny test som mala pozitívny včera (19.05.2021).samozrejme že som si aj napriek slabej menštruácii robila tehotenský test bola tam nejaká čiarka ale slabo viditeľná a iba na dennom svetle...a ešte by som sa chcela opýtať či 5 dní pred ovulaciou môžem otehotnieť či je nejaká šanca že spermie vydržia 5dni do ovulácie.za odpoveď Ďakujem.""
    ##No zabudla som doplniť že keď mi vyšiel pozitívny ovulacny test a na druhý deň som mala bolesti ako pri ovulacii a zároveň večer výtok natahovaci môžem byť aj napriek tomu tehotná? Pi Tom ako ustúpili bolesti som ovulacny test robila znova no bol už skôr negatívny aj keď čiarky bolo vidieť dosť ďakujem za odpoveď .
    S pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nič to nemení na tom, že tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Je potrebné vyčkať. Platí všetko, čo som Vám napísal. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta hCG. Ak však nemáte žiadne ťažkosti, môžete sa naďalej snažiť a pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si urobte tehotenský test.

  • Otázka

    , Autor: Dianonym

    Dobrý deň,chcela by som sa opýtať s partnerom máme nechránený pohlavný styk no už pol roka sa nám nedarí otehotnieť.6.05.2021 som dostala menštruáciu ktorá prišla o dva dni skôr trvala iba 4dni no bola oveľa slabšia ako mávam následne o dva dni som opäť spinila v ružovo bielej farbe no a 17.05(pondelok) som mala znova ruzovy výtok ale iba na toaletnom papieri úplne minimum..ovulacny test som mala pozitívny včera (19.05.2021).samozrejme že som si aj napriek slabej menštruácii robila tehotenský test bola tam nejaká čiarka ale slabo viditeľná a iba na dennom svetle...a ešte by som sa chcela opýtať či 5 dní pred ovulaciou môžem otehotnieť či je nejaká šanca že spermie vydržia 5dni do ovulácie.za odpoveď Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermie dokážu za vhodných podmienok prežiť aj niekoľko dní a počkajú si na vajíčko. Vzhľadom k okolnostiam si myslím, že Vám ovulačný test vyšiel pozitívny, pretože ste pravdepodobne tehotná, ak Vám navyše vyšiel pozitívny aj tehotenský test. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, kde Vám urobia odber krvi na beta-HCG.

  • Uhniezdenie

    , Autor: Lenkalucas1234

    Dobrý deň ,menzes mi mal prísť 28.7 doteraz neprišiel ,ale 4.8 a 5.8 som mala slabucke krvácanie svetlo červené a ružový výtok ...len tieto dva dni a len ráno a v doobedňajších hodinach.Snazime sa o bábätko...myslíte že by ti mohlo byť uhniezdenie? Test som si robila 6.8 a bol negatívny -zatial...pri prvom dieťati my ukázal pozitívne až v 7mom týždni....skôr bol stále negatívny...ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto je sa ťažko vyjadriť. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, môže sa jednať teoreticky aj o uhniezďovanie. Tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Ak nemáte žiadne ťažkosti, môžete počkať ešte týžden-dva. Pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta-HCG, ako aj USG nálezu potvrdí alebo vylúči tehotenstvo a určí další postup.

  • Môže to byť tehotnosť?

    , Autor: bd

    Dobrý deň, máme problém s otehotnením. V máji som mala spont. potrat v 21 tt., po umelom oplodnení. Mám 25 rokov. Užívam teraz 4 mesiac duphaston od 15 DC 10 dní 1tabl. 3 mesiace užívania som mala cyklus 35 dní, tento mesiac 28 a potom mi prišla menštruácia, ktorá sa tak ani nazvať nedá. Na tampóne mám iba akoby starú krv a vobec nie je intenzívna. Test som si robila 28 dc a bol negatívny. Od 10 DC mám intenzívne bolesti vaječníkov a v podbrušku. 14 DC som mala aj ružový výtok , ktorý sa po niekolkých dnoch zopakoval. Čo môže byť za problém?Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nepravidelný cyklus môže byť spôsobený mnohými faktormi, predpokladám, že ak máte nasadený Duphaston, u lekára ste bola, ak máte opakované ťažkosti alebo špinenie v polovici cyklu , môže sa jednať o intermenštruačné krvácanie v období ovulácie, nemalo by to byť nič vážne,
    avšak ak by bolesti pretrvávali, vyhľadajte lekára
    s pozdravom

  • Slaboruzovy vytok

    , Autor: lleennkkaa

    Dobry den!
    Moj cyklus je 28 dnovy, tento mesiac som menstruaciu nedostala, dnes je 32 DC. TT som si robila 30 DC, uplne snehobiely. Predtym som si robila z ranneho mocu ovu test a vysiel mi silno pozitivny. A vcera, 31 DC som mala na toaletnom papieri slaboruzovy vytok a neskor aj na nohavickach. Dnes zatial nic. Myslite, ze by mohlo ist o implantaciu? Tehotna som este nebolo, pokusame sa o prve dietatko uz 5 mesiacov a zatial stale nic. Ale nie je to uz neskoro na zahniezdovanie? Naposledy sme pracovali na dietatku 3.8., odvtedy nie, lebo manzel bol odcestovany a predtym cely mesiac sme sa snazili. A ak by to bola implantacia, kedy najskor by som si mohla spravit TT, aby mi uz ukazal pripadne tehotenstvo? DAKUJEM pekne za odpoved a prajem pekny den!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v čase meškania menštruácie by mal byť už výsledok tehotenského testu relevantný. Zopakujte tehotenský test, v prípade, že bude menštruácia naďalej meškať je nutné navštíviť lekára.