Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie 5tt

    , Autor: Lenya

    Dobrý deň,
    Dnes som začala krvácať čistá červená krv a ako keby niečo zo mna "vypadlo". Na sone sa zistilo že je všetko v poriadku bol vidno gestačny vačok a v ňom žltý vačok, ktory včera este nebol vidiet. Som 5tt+4. z čoho mohlo nastať krvacanie ?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krvácanie, či špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Ak bol USG nález v norme, je potrebné to odsledovať. Je lepšie, keď sa nahromadená krv vyplaví z maternice von, ako by sa mala zhromažďovať vo forme hematómu, čo by mohlo spôsobiť odlúčenie uhniezdeného zárodku od steny maternice. Odsledujte si to. Skúste užívať Ascorutin 3x1 tabletku denne. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne gynekologickú pohotovosť.