Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,361 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Detoxikácia pred počatím / Medociprin 500mg

    , Autor: adorable

    Dobrý deň,
    Mám 36 a 39 rokov manžel, doma 2 ročného synčeka. Snažíme sa o druhé dieťatko, zatiaľ cca rok neúspešne. Vámci riešenia sekund. sterility sme s manželom absolvovali základné vyšetrenia (odbery, stery, spermiogram). Moje výsledky su uplne v poriadku, manzelovi zistili Strept.faecalis v spermiograme a tiež hnis (leuk.cca 3 nasobok normy) a nasadili Medociprin 500mg na 15 dní.
    Počas jeho liečby sa nebudeme pokúšať o počatie na radu gynekologa a odporucil nam aj počkať na detoxikaciu manželovho organizmu cca 21 dní po dobratí ANTB.
    Prosím je to dostatočné obdobie? Čítala som, že ANTB ovplyvnia kvalitu spermií práve až cca 3-6 mesiacov po dobratí (T.J. kvalita sa práve zhorší, lebo sa prejaví ich účinok).
    Čo nám poradíte? Kedy začať skúčať znovu?
    Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    existujú rôzne názory, ale myslím si, že po dobratí antibiotík a následne 6 týždňov (to je interval, za ktorý prejde cyklus obnovenia a dozretia spermií) už bude telo dostatočne detoxikované a môžete sa znovu pokúšať o dieťatko.