Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Inofolic

    , Autor: patka89

    Dobry den,
    uz ste mi odpovedali na moju otazku, ohladom cajov a podobne, a odporucili ste mi Inofolic. ak som to spravne pochopila, on sa odporuca pri polycystickych vajecnikoch, lebo to mi ako prve lekar povedal pri sone prednedavnom, ked som za nim sla ohladom snazenia sa o babatko.a este sa chcem opytat, ci je vhodny pre mna, aj ked mam trombofilny stav, neberiem ziadne lieky, len som kazdy rok sledovana, kedze ho ma aj starsia sestra, ktora lieky uziva. dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    trombofilný stav obzvlášť ak ste len sledovaná a bez terapie nie je prekážkou v užívaní Inofolicu.

Podobné otázky

  • Snaha o tehotenstvo a lieky

    , Autor: 99motylik9

    Dobrý deň, s manželom sa snažíme o bábätko. V októbri 2023s som vysadila HAK a nedostala som 5 mesiacov menštruáciu. Presne pred mesiacov som začala brať Inofolic a včera, 10.04.2024 som dostala konečne menštruáciu.
    Zároveň som však bola na kontrole u neurológa a predpísal mi dva lieky - ARTHROTEC FORTE 30X75MG a TRAMADOL/PARACETAM MRG 60
    V oboch príbalových letákoch je napísané, že "Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete užívať tento liek." Tak neviem, či je dobré ich brať, pokiaľ sa snažím o otehotnenie. Poradíte mi, prosím?

    Ďakujem veľmi pekne za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nie je vhodné sa snažiť otehotnieť pri užívaní týchto liekov, prípadne užívať tieto lieky, ak sa snažíte otehotnieť. Už aj jedna tabletka Arthrotecu môže vyvolať potrat. Najprv si doriešte neurologické problémy a až následne plánujte tehotenstvo.

  • Vitamíny

    , Autor: Miki991

    Dobrý deň. S manželom sa snažíme o bábätko, už tretí mesiac a nič. Vždy dostanem menštruáciu a negatívny test. Pozerala som vitamíny na podporu tehotenstva. Viete mi poradiť či je lepší INOFOLIC alebo Pinkfertil plus? Čítala som, že ten pinkfertil sa berie pri umelých oplodneniach, čiže je lepší? Silnejší?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to prakticky jedno. Všetky preparáty pre tehotné obsahujúce vitamíny obsahujú viac-menej to isté. Ak máte pestrú a vyváženú stravu, postačuje užívanie iba čistej kyseliny listovej v dávke 400ug denne. Odporúča sa ju užívať dva mesiace pred plánovaním tehotenstva, ako aj prvé tri mesiace tehotenstva.

  • Podpora plodnosti

    , Autor: Petik793

    Dobrý deň,
    po potrate sa snažíme opäť o bábätko. Chcem sa opýtať či je dobré brať inofolic a femibion. Alebo mám brať len jednu vec ? Ak ano čo odporúčate ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je potrebné užívať oba preparáty. Stačí užívať Femibion 1, ten obsahuje, okrem iného, 400ug kyseliny listovej, čo je štandardná denná odporúčaná dávka, teda dvakrát toľko, ako Inofolic.

  • Vitex

    , Autor: Kingi

    Dobry den. Mala by som taku otazku,ze momentalne mam menstruaciu uz 7-my den vzdy som pila caj alchemilku lebo by som mala dlhy cyklus.Popri alchemilke by som mohla uzivat este Vitex jahnaci a Inofolic combi? Ci to uz bude pre telo vela? Alebo co by ste mi odporucili na planovanie tehotenstva? Mam nepravidelnu menstruaciu a Inzulin rezistenciu stredne tazku. Dakujem za odpoved. Prijemny zvysok dna prajem. Kinga

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri plánovaní tehotenstva je potrebné praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Vhodné je užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne, či už preparát Inofolic alebo iný. Spomínaný čaj, či doplnky výživy užívať môžete, netreba to však preháňať. Neplatí tu princíp, že čím viac preparátov budete užívať, tým lepšie.

  • Otehotnenie

    , Autor: Natalia123123

    Dobrý večer môžem inofolic premium .začať užívať hociktory deň? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, jedná sa o výživový doplnok. Pri snažení sa otehotnieť sa odporúča užívať kyselinu listovú aspoň 2 mesiace pred plánovaním otehotnenia.