Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotna

    , Autor: odbornik6

    dobry den,,ja som vam pisala o tu laparoskopiu,,a meskanie menzesu urobila som si tehotensky test a sa mi zjavila aj ta druha ciarka ale bola velmy slabucka,,robila som si 2krat a stale to iste,,vedela by ste mi poradit dakujem...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    potvrdte si to krvným testom u vášho lekára. Odoberie vám krv a do pár hodín viete 100% či ste alebo nie ste tehotná.

Podobné otázky

  • Test

    , Autor: Arianka

    Dobrý deň chcem sa opýtať pred týždňom skončila menštruácia trvala 3 dní pred 3 dňami som začala trošku špiniť len jeden deň trošku tak som si spravila test rôzne druhy je pozitívny ku gynekológovi som objednaná 25.3 . Plánujeme bábätko snažíme sa ale ešte nikdy som nemala že dve čiarky vždy len jednu po celé dva roky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu ste tehotná. Spomínané špinenie môže byť implantačné špinenie, ktoré sa môže vyskytovať do 16. týždňa tehotenstva. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to a navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa odporúčaní.

  • Otázka

    , Autor: Verča1212

    Dobrý deň nemala som už dva mesiace menštruáciu snažíme sa o bábätko tak som myslela, že môžem byť tehotná ale test je stále negatívny. V tomto týždni si všimol priateľ, že mám zmeny nálad mám zvláštne chute na jedlo čo som nikdy nemala. Môžem byť tehotná? Alebo čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ružové špinenie

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobrý deň u 2 roky sa snažíme o druhé bábätko. Mala som problémy po vysadení antikoncepcie. Menzes mi niekedy neprišiel aj pol roka chodila som stále na vyvolavacky brala lieky clostilbelgit ale nezabralo nič tak sme sa na to vykaslali Dr mi nasadil duphaston na úpravu menzesu. Menzes začal chodiť pravidelne. Pred 2 mesiacmi mi ale začal meškať tak som si spravila tehu test vyšiel slabo pozitívny. Tak o 3 dní som skúšala znovu a čiarka bola silnejšia.. Avšak o týždeň na to som začala špinit, spinila som 2 dní. Nedeľu a pondelok v pondelok som bola aj u Dr a povedala som mu ze mi vysiela pozitívny test. Spravil mi sono ale nič nevydel tak zobral krv volala som za ne na druhý deň ale výsledok bol negatívny ale hcg bolo mierne zvisene 5/6.. Následne o 3tydne mi menzes prisiel to bolo 19.11 bol normálny ako obvikle. Ďalší Menzes som mala dostať 17.12. Ktorý sa dodnes nedostavil.. Ale stalo sa mi že týždeň pred menzesom som mala asi 4 dní jemne ružovkaste špinenie nebolo stale ani som nepoužíval menštruáčne pomôcky bolo to len na papieri keď som bola na WC. Žiadne bolesti ale nič som nemala. Robila som si na tretí deň meškajucej menštruácie tehotensky test bola na ňom vidno úplne slabulinká druhá čiarka. Neprezivala som to tak keďže aj naposledy bola silnejšia a nič z toho nebolo. Počkám ešte týždeň a spravím si znovu.. Chcem sa len opýtať či je možné že by sa nám konečne poštastilo a mohla by som byť tehotná? Niekedy mám divne pocity ale neviem ci si to len ja nenamyšlam alebo to je naozaj tak.. v práci mi raz prišlo nevoľno na zvracanie ale po hodinke to prešlo. Zvikne ma pichať v podbrušku ale to fakt len občas. Zviknem mávať taky pocit na vracanie ale nevraciam..začalo mi veľmi chutiť jesť nejedavala som toľko a aj som pribrala 2,5kg. Pobolieva ma hlava občas, mam pocit ako by sa mi krutika hlava a je mi. Na odpadnutie môže mať s tým súvis? Dnes má pobolieva aj brucho sem tam ako pri menzese ale ani náznak že by mal prísť, mam len silnejší čistí prehliadny výtok pripomína mi to bielok vajíčka, Momentálne mi menzes mešká už 10 dní test skúsim spraviť o týždeň aby bol výsledok presnejší.. Môžu to byť príznaky tehotenstva to čo pociťujem alebo nie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny. Ak však bolo beta HCG 6, jednalo sa pravdepodobne o tzv. biochemické tehotenstvo. Čo sa týka aktuálnych prejavov, áno, môžu byť príznakom tehotenstva. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Testosterón

    , Autor: Anetka5

    Dobrý deň,
    Mám kamarátku ktorá bola na potrate. Po potrate začala mať problém s testosterónom, má nedostatok testosterónu v tele. Vraj musí mať stály pohlavný styk, aby mala príjem vlastne mužského testosterónu. Dokonca že musí spávať s byvalim priateľom s ktorým bola tehotná, pretože vraj jej telo je zvyknuté na ten jeho testosterón. Chcela som sa opýtať či to môže byt pravda, pretože mne to príde osobne ako hlúposť. Mohla by si nájsť aj iného partnera ktorý by jej vlastne dodával taktiež ten testosterón a nemusí to byť iba od toho jedného muža. Taktiež viem že sú na to lieky.
    Napísala som to komplikovane ale snáď ma pochopíte a ďakujem za odpoveď.
    Prajem pekný zvyšok dňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neviem, kto kamarátke povedal takéto informácie, ale je to ako s dobrého sci-fi filmu. Nie je to pravda. Pri poruche hormonálnych hladín sa dá nasadiť liečba, pri nízkych hladinách testosterónu sú to preparáty obsahujúce estrogény a testosterón, či už vo forme tabliet, alebo sa aplikujú injekcie či podkožné implantáty, prípadne náplasti či gély s obsahom testosterónu.

  • Iui- bazálna teplota

    , Autor: Kami9

    Dobrý deň, pán doktor, prosím vás aká bazálna teplota vyskočí ak je žena tehotna? Snažíme sa s partnerom, podstúpili sme aj iui a užívam progestanelle , meriam si aj bazálnu teplotu a užPár dní je 36,9 a aj 37,3Myslíte , že by to mohol byť prvý znak tehotenstva? Od iui je to však len 7 dníMôžu tabletky progestanelle zvyšovať BT?Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin mierne zvýšenej teploty môže byť viacero. Nevylučujem možnosť tehotenstva, no meranie teploty Vám nepovie, či ste tehotná alebo nie. Tehotenstvo však teplotu nezvyšuje, ani Progestanelle. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie minimálne 14 dní si môžete skúsiť realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte CAR, kde bola IUI realizovaná.