Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,340 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Som tehotná?

    , Autor: Erika444

    Dobrý deň, chcela by som sa vás spýtať, či môžem byť tehotná? Mám 16 a s frajerom sme mali sex a počas toho sa mu pretrhol kondóm. Asi hneď minúty na to si to všimol a vyšiel so mňa. Neejakuoval, ale bojím sa že tam mohli byť "kvapky lásky". Normálne by som nemala mať ovulaciu, ale viem, že ženské telo nie je stoj. Myslíte že môžem z toho otehotnieť. Za odpoved vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na 100% sa tehotenstvo vylúčiť nedá, ak však nedošlo k ejakulácii a pretrhnutie ste si všimli skoro, nemyslím si, že budete tehotná.

Podobné otázky

  • Lieky na uvoľnenie svalstva a bolesť chrbta

    , Autor: Hancika

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či môžu lieky na bolesť chrbta (kríže, krčná chrbtica atď.) a lieky na uvoľnenie svalstva spôsobiť problémy alebo potrat ak by som ich užívala a nevedela som, že som tehotná? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak by spomínané lieky, ktoré by sa počas tehotenstva nemali používať, mali spôsobiť problém s tehotenstvom, napríklad potrat, už by sa to prejavilo. V I. trimestri platí zásada "všetko alebo nič". Laicky povedané, ak je zárodok silný, tehotenstvo bude v poriadku a udrží sa a ak nie, tak dôjde k potratu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Kvapky do nosa

    , Autor: B1234

    Dobry den, chcela by som sa spytat, ci by uzivanie beznych kvapiek/ spreju do nosa mohlo sposobit potrat v obdobi ak by som ich uzivala a nevedela som, ze som tehotna? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bežne dostupné voľnopredajné preparáty proti nádche samé o sebe potrat nevyvolajú. Tak isto je to aj s príležitostným pitím alkoholu, či užívaním antibiotík. Obdobie, kým sa žene potvrdí vitálne tehotenstvo je v zásade na princípe "všetko alebo nič", to znamená, že aj napriek negatívnym vplyvom sa zárodok alebo udrží a nebude mu nič, alebo dôjde k včasnému potratu.

  • som tehotná?

    , Autor: mladá mama

    dva týždne do zadu som mala nechránený pohlavný styk počas menštruácie a posledných pár dni mám ranne nevoľnosti test je negat ale lekárnik mi povedal že je priskoro na to aby test vyšiel pozit
    môžem byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá, ale nie nulová, keďže ste mali nechránený pohlavný styk. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Bojím sa

    , Autor: Minča

    Dobrý večer, chcela by som sa opýtať. Mali sme s partnerom nechránený sex a ja mam zrovna svoje plodné dni. Robili sme to asi tak 3 krát za sebou, no urobiť sa do mňa neurobil, aj tak mam strach. Mám si dat tabletku po alebo radšej ešte netreba? Aká je tam šanca že som tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk, sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Navyše, ak ste v období ovulácie, pravdepodobnosť tehotenstva sa zvyšuje. Rozhodnutie užiť tabletku núdzovej antikoncepcie je na Vás.

  • Escapelle

    , Autor: radkis11

    Pán doktor, 27.1.2021 som mala pohlavný styk druhy deň kramov, priateľ sa do mna urobil, avšak som to neriešila lebo počas kramov nepravdepodobné otehotnieť čo som čítala, keďže hneď som sa išla aj osprchovat, keďže som mala najväčši menzes. Potom sme mali pohlavný styk 29.1.2021 avšak to už bol koniec kramov a to už som sa bála kedze sa do mna urobil, takze na druhý deň 30.1.2021 som do 17hodin užila tabletku po konkrétne escapelle. Na to som sa o 6dni zacala špiniť a krvácať trvalo to 4-5dni. Menštruáciu som mala mat 24.1.2022. Už mi meška?Avšak teraz neviem či to mám rátať menzes od toho posledného špinenia čiže kedy by sa mal dostaviť? 2.2.2022? Keď to tak rátam? Bolia má veľmi bradavky, sú citlivé aj, niekedy mám pocit že mám aj biely výtok zvláštny. Obcas mam pocit ze mam zvysene plyny.. Prosím vás poviete mi vás pohľad? Som tehotná? Mám sa obávať? Neviem vôbec kedy mám dostať teraz menzes a o dieta sa nesnažíme vôbec.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že ste mali na mysli december 2021 a nie január 2021. Keďže ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie, nepravidelné krvácanie patrí medzi vedľajšie účinky. Za predpokladu, že ste tabletku núdzovej antikoncepcie užili včas, navyše počas obdobia menštruácie, je pravdepodobnosť tehotenstva ozaj malá. Odsledujte si to. Ak sa Vám menštruácia nedostaví do polovice februára, môžete si skúsiť realizovať tehotenský test, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.