Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,320 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ružový výtok

    , Autor: Kika11119

    Dobrý večer s priateľom sme mali chránený pohlavný styk2. a 5.2 a nechránený 26.1 a 10.2.. Posledná menštruácia bola 20.1 a trvala klasicky 6 dní. No včera mi mala prísť ďalšia a večer keď som šla na wc tak som objavila krv s tým že som si myslela že mi došla menstruacia. No dnes na vložke po celom dni skoro nič nebolo a keď sa utečiem tak na papieri je iba taká svetlo červená krv. Čo to môže znamenať? Prsia má bolia (bolia má stále keď mám pred ms alebo ak mám ms), a vyskytuje sa u mna mierna únava

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • vytok?

    , Autor: Anettka

    dobry den pan doktor mam stiahnuty menstruacny kalendarik a mala som tam že mam 9 dni do ms. spravila som si ovulačny test a bol “ pozitivny” krasne dve čiarky tak sme s priatelom spali spolu normalneee bez ochrany :) a dnes mam v appke ze mam dva dni do menzesu no iba uz dva dni mam bolesti brucha, podbruška a mam celkom husty zlto- biely vytok a včera po pohl styku som mala jemno ruzovy vytok chcem sa vas teda spytat čo to moze byt? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o vaginálnu infekciu, ale aj o predmenštruačný syndróm. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ruzovy vytok v 1 trimestri

    , Autor: Daisy146

    Dobry den, som v 6 tyzdni tehotenstva. Uz asi tyzden mam svetlohnedy vytok. Dnes pri utierani som zbadala na papieri celkom dost ruzoveho vytoku. Po cely den. A citim bolest v podbrusku - nie silnu, ale citim to. Neberiem ziadne lieky, len kyselinu listovu. Nejedna sa o mimomaternicove tehotenstvo nakolko som bola min. tyzden na vysetreni.
    Mam sa obavat? Mam s tym utekat k lekarovi alebo je to normalne? Vdaka za odpoved
    Este dodam, ze som nemala mat v tomto case menstruaciu ani ovulaciu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor: Kika777

    Dobrý deň,
    pred týždňom mi skončila menštruácia. Včera som mala slabé špinenie, taký slabý ružový výtok a dnes hnedý výtok. V tieto dni mám aj slabé bolesti v podbrušku a krížoch. Čo by to podľa Vás mohlo prosím znamenať.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, neviem sa bližšie objektívne vyjadriť. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám na základe poznania všetkých okolností a vyšetrení povie viac.

  • ružovkastý výtok

    , Autor: kikuska66

    Dobrý deň, ja som sem už písala, ale stalo sa mi toto... písala som sem že som mala s priateľom pohlavný styk 2 dni po menštruácií s kondomom ktorý praskol, ale zistili sme to skôr ako by sa do mňa stihol urobiť. Styk bol 16.5. a menštruácia mi začala 9.5. Dneska sme sa maznali a vnikol do mňa raz, omylom... Potom som išla na wc a všimla som si že mám ružovkastý výtok, nie taký ako pred menštruáciou. Nikdy som takýto výtok nemala... čo sa to deje? Je to príznak že sa vajíčko oplodnilo? Môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môže isť o krvácanie v čase ovulácie, ružový výtok nie je znakom oplodnenia alebo tehotenstva, len veľmi zriedkavo dochádza k špineniu v čase uhniezdenia embrya - toto nebude veľmi pravdepodobne váš prípad.