Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,692 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • M

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry deň..pani doktorka ja by som sa chcela spytať či priberate aj novych pacient.byvam v Ruzinove a rada by som chodila k Vam,dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v Ružinove pracujem na univerzitnej klinike kde viac-menej riešime komplikácie, operatívu a pôrody. Preventívne prehliadky a bežná starostlivosť je možná v Centre asist. reprodukcie - Šulekova.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo a zlé výsledky zo spermiogramu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som v 15 TT, kvôli dvom predošlým potratom (prvý v 12 TT a druhý v 13TT) sme absolvovali spermiogram, z ktorého vyšli partnerovi nie dobré výsledky. Defekt hlavičky u 98% spermií. Stihli sme otehotnieť tretí krát.. Dali sme si spraviť aj Nifty PRO testy, kde výsledky dopadli dobre. Chcem sa opýtať, čo nám hrozí, keďže partnerove spermie sú také aké sú.. či je tam nejaké riziko že to dieťatko bude choré, alebo či nám kvôli tým výsledkom zo spermiogramu hrozí, že potratíme.. Nevieme na čo sa pripraviť, čo reálne nám hrozí keď sú spermie aké sú.. Chceli by sme to vedieť na rovinu, aby sme vedeli čo robiť ďalej. Vieme, že je možnosť dobrovolného ukončenia do 24 týždňa ak by to nemalo byť v poriadku.. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa Vám podarilo otehotnieť, partnerove spermie už veľkú úlohu nebudú hrať. Ak sú všetky výsledky vyšetrení v poriadku, v rodine nie sú žiadne dedičné ochorenia, nemusíte sa obávať. Umelé prerušenie tehotenstva do 24. týždňa platí iba pre medicínsku indikáciu, nie na vlastnú žiadosť, ako tomu je do 12. týždňa tehotenstva. Odporúčam realizovať morfologický (genetický) screening v 20. - 22. týždni tehotenstva, kde sa, okrem iného, skontrolujú orgány plodu.

  • Kombinacia wobenzym a deflagyn

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, mam zhorsenu cytologiu, za pol roka idem na kontrolny ster, rozhodla som sa si posilnit imunitu, kupila som si wobenzym, je mozne ho kombinovat s deflagynom? Uzivat obi dvoje naraz? Alebo je ti skor kontraproduktivne? Co odporucate vy viac? Cytologia je zhorsena len jemne, zatial nepodozrivo z rakoviny. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu stále neviem, o aký cytologický nález sa jedná. Samozrejme, môžete užívať Wobenzym, enzymoterapia Vám nepoškodí. Skúste si realizovať kúru PapiloCare namiesto DeflaGynu. DeflaGyn Vám však tiež nepoškodí. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Cicatridina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som.sa.opytat ak som v nedeľu večer užila cipok cicatridinu a v utorok som.bola na preventívnej prehliadke a bral mi ster z krcka maternice môže to nejako skreslit výsledok?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemalo by to mať žiadny vplyv na onkocytologický ster, nakoľko sa pri stere zotierajú bunky z vonkajšej časti krčka, ako aj z kanála krčka.

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    k predoslej otazke, ejakuloval mi na zadok ale stieklo to az ku vagine, len som chcela vediet ci je tam nejaka moznost otehotniet tym ze to stieklo. nemyslime si ze az dovnutra ale bolo to blizko a nie sme si uplne isty.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok a prípadným stečením na vonkajšie rodidlá by som sa vôbec neznepokojoval. Takto sa otehotnieť nedá. Ak ste však pred ejakuláciou praktizovali nechránený pohlavný styk, ako som Vám už písal, tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mali sme nechránený pohlavný styk a môj partner sa mi urobil na zadok no bojim sa že to stieklo až ku vagíne, no rýchlo som bežala do sprchy, je ale aj napriwk tomu možné že by som mohla otehotnieť? Moj menštruačný kalendár mi ukazuje že mám nízku šancu otehotnieť. Bolo to deň po skončení menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok neotehotniete, no ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa stopercentne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.