Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,686 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    k predoslej otazke, ejakuloval mi na zadok ale stieklo to az ku vagine, len som chcela vediet ci je tam nejaka moznost otehotniet tym ze to stieklo. nemyslime si ze az dovnutra ale bolo to blizko a nie sme si uplne isty.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok a prípadným stečením na vonkajšie rodidlá by som sa vôbec neznepokojoval. Takto sa otehotnieť nedá. Ak ste však pred ejakuláciou praktizovali nechránený pohlavný styk, ako som Vám už písal, tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mali sme nechránený pohlavný styk a môj partner sa mi urobil na zadok no bojim sa že to stieklo až ku vagíne, no rýchlo som bežala do sprchy, je ale aj napriwk tomu možné že by som mohla otehotnieť? Moj menštruačný kalendár mi ukazuje že mám nízku šancu otehotnieť. Bolo to deň po skončení menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok neotehotniete, no ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa stopercentne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Spermie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať, ak ma žena pohlavný styk 28meho a ovulaciu až 30teho aká je šanca na otehotnenie? Prežijú toľko spermie? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermie za optimálnych podmienok dokážu v maternici prežiť aj niekoľko dní, takže za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť určite nedá. Percentuálne je to 50:50. Odsledujte si to. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno, menstruacia mi meska vyše týždňa ale mám už nepravidelne cykly…mám intenzívnejšie kŕče bolesti počas dňa aj večera už asi týždeň podbruska aj krížov, napätie z pŕs pomaly odchádza, v pošve mám hnedo červené kúsky sliznice, myslite že sa mi už spúšťa menzes alebo radšej test?vek 41.dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nevylučujem, že sa Vám spúšťa menštruácia. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Nechránený styk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň aké sú šance že som mohla ostať tehotná ak partner ejakuloval mimo ale potom pokračoval v styku zase bez toho aby sa vymocil?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak zjednodušene povedané, je to 50:50. Tehotenstvo sa za týchto okolností určite vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyška hcg

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor som momentalne v 4+4tt tehotenstva a vyšlo mi hcg 446 je to na dany tyzden v poriadku hodnota? Na sone nebolo este nic vidiet, je to prilis zavcasu? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tomto týždni tehotenstva na USG ešte nie je tehotenstvo detekovateľné. Hodnota betaHCG je primeraná, nehovorí však nič o charaktere tehotenstva. Je to veľmi skorý záchyt tehotenstva. Ak nemáte žiadne ťažkosti, je potrebné USG zopakovať o 14 dní. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí, ako aj nejasností navštívte.