Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajúce menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Chcela som sa opýtať, pretože si nie som istá, v týchto dňoch som mala dostať menštruáciu. Väčšinou ju dostanem včas občas príde skôr max jeden deň neskôr ale dnes sa nedostavila. Mám príznaky ako pred menštruáciou. Minulý mesiac sme s priateľom malý pohlavný styk ale chránený, kondom som skontrolovala. Následne priateľ to chcel spraviť prstami a mne vtedy napadlo či na nich nemohol niečo mať. Iked som bola pred tým preč pár minút a on tvrdil, že mal v rukách aj telefón a že na rukách by nemal mať nič. Taktiež som bola vo veľkom strese, veľa krát som si poplakala a podobne kvôli skúškam. A taktiež som výrazne za posledny rok pribrala na váhe. Ale doteraz bola menstruacia v poriadku. Je možné, žeby mi menštruácia meškala kvôli tomu?? Alebo sa mám obávať ? Pripadne aké meškanie menštruácie sa dá považovať za “ normálne”

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete, ani za daných opisovaných okolností. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, či okolností. Ak máte stresovejšie obdobie, môže to byť tým. Stres je najčastejším dôvodom meškania menštruácie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúce menštruácia sprevádzaná žalúdočnými problémami

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.
    S partnerom sa nesnažíme o bábätko, ale nebránili by sme sa tomu, keby sa nám zadarilo.
    29.3. na 17. deň cyklu sme mali nechránený pohlavný styk, ktorý prebehol veľmi tesne pred ovuláciou. K blížiacej sa menštruácii som pociťovala mierne pichanie v oblasti vaječníkov. Mám 30-31 dňový menštruačný cyklus, tým pádom mi dnes už tretí deň mešká menštruácia.
    Druhý deň meškania, mi miesto menštruácie prišli kŕče v žalúdku a vodnatá hnačka, ktorá trvá druhý deň. Menštruácia stále nikde. Príznaky, ktoré som pred menštruáciou mala a ďalej pokračujú, ako pichanie vo vaječníkoch, bolesť pŕs, nafúknuté bruško, chute som pripisovala blížiacej sa menštruácii.
    Prosím Vás, mohlo by ísť o príznaky tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin tráviacich ťažkostí však môže byť viacero. Nemusia byť vôbec gynekologického pôvodu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri gynekologických ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúce menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať prečo mám spinenie pred ms ? Spinim hnedym vytokom a ms my mešká 3 dni ???? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, budem sa opakovať, ale naozaj sa nedá odpovedať naslepo, bez vyšetrenia a poznaní USG nálezu a ďalších parametrov. Príčin môže byť viacero, od tehotenstva, či už fyziologického alebo patologického, od patológie na vaječníku, či vaječníkoch, od patológie maternice, od patológie krčka maternice, od hormonálnej nerovnováhy spôsobujúcej poruchu cyklu, … Práve pre širokú škálu možností sa nedá takto bez vyšetrenia povedať viac. Je potrebné realizovať vaginálne vyšetrenie v zrkadlách, palpačné gynekologické vyšetrenie, USG vaginálnou a v prípade potreby aj abdominalnou sondou a podľa okolností a nálezu aj doplniť odbery krvi.

  • Meškajúce menstruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už 10 dní mi mešká menstruacia čo pri mne není normálne lebo vždy príde presne .Pohlavný styk( prvý krát ) som mala 2 dni pred tým ako mala začať MS ,robila som si test teraz vlastne 12 dní po sexe a tehotná nie som určite .
    Mám bolesti alebo skôr raz za čas pichanie pri vaječníkoch ,bolesti krížov, pŕs a výtok mám biely občas vodný ale je ho málinko.Chcela by som sa opýtať čo asi to môže byť a či sa mám obávať dákej infekcie alebo niečoho?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po začatí pohlavného života v organizme ženy dochádza k istým hormonálnym zmenám, ktoré môžu mať vplyv na menštruačný cyklus. Odsledujte si to. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Tehotenský test bude za týchto okolnosti ešte negatívny, je skoro si ho teraz realizovať. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.